Eerste Spaanse premium DIANA sinaasappelen over 2-3 weken

Het Spaanse citrusseizoen is begonnen. "Het duurt echter nog circa 2-3 weken tot de sinaasappelen aan de kwaliteitscriteria voor onze premium DIANA sinaasappelen voldoen", zegt fruitimporteur Wolfgang Lindner van het Duitse bedrijf 'Lindner GmbH Fruchtimport und Handelsgesellschaft' uit Frankfurt. "Momenteel worden er al sinaasappelen voor supermarkten geoogst. Deze komen echter nog niet in aanmerking voor ons merk DIANA." Voor dit seizoen verwacht Lindner voldoende aanbod aan grote sinaasappelen bij een stabiel tot licht verhoogd prijsniveau vergeleken bij vorig jaar. "Momenteel komen sinaasappelen hoofdzakelijk van overzee, vooral uit Zuid-Afrika. Ze hebben dan al lange transportafstanden af moeten leggen. In tegenstelling tot de sinaasappelen uit het zuidelijk halfrond wordt de schil van de Spaanse DIANA sinaasappel niet behandeld met synthetische conserveringsmiddelen en middelen tegen schimmels", legt Wolfgang uit. "Daardoor is de schil ook eetbaar, wat een belangrijk kwaliteitskenmerk is voor sinaasappelen."Nog weinig citroenen
Vanwege de relatief hoge temperaturen in Spanje is het aanbod aan citroenen nog beperkt. Citroenen hebben enige koelte nodig om goed te kleuren. "In de afgelopen weken konden we niet altijd aan de vraag voldoen", aldus Wolfgang. "Net als bij de sinaasappelen letten we er bij de DIANA citroenen op dat de citroenen niet behandeld zijn met anti-schimmelmiddelen en synthetische conserveringsmiddelen. We stoppen dan liever tijdelijk met leveren, bijvoorbeeld wanneer het te veel geregend heeft en het fruit vanwege het vocht door schimmel is aangetast."

Clementines al van redelijke kwaliteit
In tegenstelling tot sinaasappelen en citroenen konden de leveranciers van Lindner al wat clementines van goede kwaliteit versturen. Af en toe zit er tussen de clementines nog een wat zuurder exemplaar, maar dat is voor het begin van het seizoen echter normaal. Maar ook hierbij wordt verwacht dat in de komende weken het Spaanse aanbod wordt vervangen door clementines van overzee.Lagere temperaturen zullen de vraag laten stijgen
"De piek in de citrushandel verwachten we tegen het einde van het jaar", zegt Wolfgang. "In de afgelopen weken was het in Duitsland nog te warm. Maar daar lijkt nu verandering in te komen. Wanneer de temperaturen dalen, stijgt onder de Duitse consumenten de vraag naar citrus. Van dit patroon is elk jaar opnieuw sprake."

Lindner is sinds meer dan 30 jaar actief in de groenten- en fruitbranche en heeft zich in deze tijd ontwikkeld tot een toonaangevend groothandelsbedrijf voor groenten, fruit en convenienceproducten in de regio Rhein-Main. Haar traditiemerk DIANA telt vooral in Zuid-Duitsland een groot en groeiend aantal liefhebbers. Naast verse groenten en fruit biedt Lindner ook een omvangrijk assortiment aan zuivel- en convenienceproducten aan. Of het nou gewassen, in blokjes gesneden, geschild, gehakt of ingevroren is: de fruitgroothandel biedt haar klanten versproducten in iedere vorm aan.


Wolfgang Lindner
Lindner GmbH Fruchtimport und Handelsgesellschaft
Im Frischezentrum Frankfurt
Josef-Eicher-Str. 10, 60437 Frankfurt
w.lindner@lindnerfood.de
www.lindnerfood.de

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.