Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Ierland: aardappelprijzen stijgen 40%

Volgens IFA aardappel commissievoorzitter, Eddie Doyle, liggen de prijzen van het nieuwe seizoen voor rode aardappelen tussen 370 tot 400 euro per ton. "Dit is een stijging van 150 euro ten opzichte van vorig jaar. De fritesrassen, zoals de Maris Piper, hebben ook goede prijzen. In ons geval krijgen we tussen 280 en 340 euro voor goede kwaliteit aardappelen. De knolkwaliteit is over de hele linie erg goed."

Doyle bevestigt dat de aardappeloogst dit jaar aanzienlijk later is dan in 2014. "Het groeiseizoen was uiterst koel, wat betekende dat het moeilijk was voor de gewassen om binnen de normale tijdspanne volgroeid te zijn. We laten de rode nog een paar dagen in de grond. Een kleine hoeveelheid is ten noorden van Dublin geoogst.'

Doyle schreef de prijzenstijgingen toe aan de 13% daling van de Ierse aardappelareaal. "De areaalvermindering voor het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa zijn 7% en 4,5%. De droogte in Zuidoost-Europa en de overstromingen in Nederland zullen de Europese aardappelopbrengsten ook verminderen.

Deze trends moeten ervoor zorgen dat de aardappelprijzen in de komende maanden redelijk sterk blijven. Na de zware verliezen van de afgelopen jaren hebben producenten behoefte aan een goede oogst en goede prijzen. Kearney Potato Merchants, gevestigd in Dublin, bevestigde dat de prijzen van de frietrassen, geïmporteerd uit het Verenigd Koninkrijk, tussen de 40 en 60 euro per ton liggen. Dit is hoger dan vorig seizoen.

Bron: agriland.ie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.