Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Huelva's citrussector oneens met ramingen

De citrussector in Huelva is het niet eens met de ramingen, gepubliceerd door de Raad van Landbouw, Visserij en Plattelandsontwikkeling van Andalusië, voor het seizoen 2015/2016. Volgens deze eerste raming zal het totale citrusvolume in Huelva 14,41% lager zijn: van 539.510 ton in 2014 tot 461.762 in 2015/2016.

De meest significante daling wordt voor mandarijnen vastgesteld met een daling van 17,7% in de productie, die 186.122 ton zou bereiken tegenover 226.058 ton in het voorgaande seizoen. Voor zoete sinaasappelen daalt de productie naar verwachting met 11,7% tot 270.473 ton, vergeleken met 306.472 ton in het seizoen 2014-2015.

Volgens de voorzitter van de Citrus Growers Association van de provincie Huelva, Lorenzo Reyes, zijn deze percentages niet volledig juist, vooral als het gaat om mandarijnen. Volgens de voorzitter focussen de telers in Huelva zich op andere mandarijnenrassen. Dit is echter niet meegenomen in de statistieken. Zelfs het hoofd van Onderzoek en Statistiek van de Raad van Landbouw, Pilar Garrido, erkent in haar toespraak dat het mogelijk is "dat de inspanningen van de citrussector om de productiviteit van de teeltbedrijven in Huelva te verbeteren, niet is terug te vinden in de eerste raming".

De directeur van het Instituut voor Landbouwkundig Onderzoek en Training (IFAPA), Jerónimo Pérez Parra, wijst ook op het gegeven dat de daling in de citrusproductie in Andalusië niet accuraat is. "Dit is enerzijds te wijten aan agronomische factoren die de setting en ontwikkeling van het fruit hebben beïnvloed en anderzijds aan de vele teeltbedrijven, die zich richten op andere rassen en deze conversies doorvoeren waardoor er een tijdelijke productiedaling wordt veroorzaakt." Pérez Parra benadrukte echter dat deze ontwikkeling zeer positief is. "De focus op nieuwe rassen zorgt voor betere marktomstandigheden, hoger rendement en toegenomen vraag."

Bron: agrodiariohuelva.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.