Spanje: Torenhoge mangoprijzen

De vooruitzichten wezen al op stijgende prijzen als gevolg van een lagere mangoproductie en deze voorspelling is bevestigd. Met een volumedaling van 50 tot 70% ontvangen tropische producenten tot 2,20 euro per kg voor het Osteen-ras. Dit is ver boven het gemiddelde van 0,90 euro van vorig jaar. Aan het begin van het seizoen, in september, lagen de prijzen rond 2,20 euro per kg, maar twee weken geleden begonnen de prijzen te dalen naar 1,70 tot 1,80 euro per kg, zo meldde de directeur van de Spaanse Association of Tropical Crops, Miguel Gutiérrez. Deze cijfers veroorzaken een aantal problemen op de markten met klachten over "speculatie" en aankoopvertragingen van 70% in slechts een week.

De oogst van het Osteen-ras, die goed is voor ongeveer 80% van de totale Spaanse mangoproductie, is al in de laatste fase, terwijl de Keitt binnenkort de markt zal betreden met een seizoen dat zich meestal uitstrekt tot eind november.

Goede kwaliteit, maar grote kalibers
De manager van Frutas El Cerval, Gregorio Jiménez, stelde dat de kleinere oogst heeft geresulteerd in zeer grote kalibers van 500 tot 600 gram per stuk. "Dit is een probleem, omdat klanten zoals het Verenigd Koninkrijk en Duitsland kalibers vragen van ongeveer 300 tot 350 gram." Desalniettemin betekent de lagere opbrengst ook een hogere kwaliteit fruit.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.