Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Opkoopprogramma moet winst per aandeel verhogen

Total Produce koopt eigen aandelen op

Vorige week is Total Produce begonnen met een opkoopprogramma van de eigen aandelen. In totaal wordt 20 miljoen euro uitgetrokken voor de aankoop van de aandelen, deze stap moet de winst per aandeel dit jaar met 5,5% verhogen.

Het bedrijf, van oorsprong een spin-off van Fyffes, kondigde vorige week aan meer fondsen aan investeerders te willen uitkeren, de laatste stap in een doorgaande kapitaalinvesteringsprogramma.

Vorige maand meldde Total Produce een toename van 8,2% in omzet over het eerste halfjaar. Daarmee kwam de omzet uit op 1,43 miljard euro en werd het interim dividend met 15% verhoogd. Total Produce verwacht dat daarmee de winst per aandeel dit jaar aan de bovenkant van het vastgestelde doel tussen de 9,20 c-10,20c ligt.

Het opkoopprogramma is vorige week vrijdag begonnen en heeft tot doel om zo'n 16 miljoen gewone aandelen tegen een prijs van 1,25 euro (de slotkoers van vorige week woensdag) van de markt te nemen. Het programma loopt tot het gewenste aantal aandelen uit de markt genomen is.

De opgekochte aandelen worden vernietigd. Daardoor daalt het aantal uitstaande aandelen met 4,8%.

bron: irishexaminer.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.