Algerije importeert 100.000 ton pootaardappelen

Tijdens zijn recente bezoek aan Mostaganem heeft de Algerijnse Minister van landbouw, Sid Ahmed Ferroukhi, laten weten dat het land tijdens het seizoen 2015-2016 100.000 ton pootaardappelen zal importeren, een volume vergelijkbaar met dat van vorig seizoen.

Minister Ferroukhi benadrukte het belang van de ontwikkeling van de levensmiddelensector via samenwerkingsverbanden met telers. Hierdoor worden de capaciteit en modernisering van productie bevorderd wat tot een verdere diversificatie van de binnenlandse economie leidt. Ook riep hij op tot het optimaal benutten van agrarische en primaire grondstoffen.

De Minister onderstreepte de noodzaak om lokale producten te promoten om de afhankelijkheid van importproducten te verminderen en de voedselveiligheid te vergroten. Ferroukhi deelde verder nog mee dat het Ministerie voornemens is om tegen het jaar 2019 aanzienlijk minder afhankelijk te zijn van geïmporteerde pootaardappelen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.