Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Zweer van Aalsburg, Fruitmasters:

"Goede verkoop hardfruit in binnenland, export wat moeizamer"

Tholen - De perenoogst is inmiddels in de cellen en ook de Elstar-appelen zijn zo goed als binnen. Momenteel worden de late appelrassen als Boskoop, Kanzi, Junami en Jonagold geoogst. "Op dit moment hebben is het aanbod behoorlijk. Er worden veel acties gepland om dit grotere volume te plaatsen. Vanaf november verwacht ik weer meer rust in de markt", zegt commercieel manager Zweer van Aalsburg van Fruitmasters."De handel richting het binnenland loopt goed door. De export gaat wat moeizamer. Zo neemt een land als Duitsland eerst eigen product op. Als dadelijk in alle landen de pluk geweest is, kunnen we de balans opmaken. Nu is de markt nog wat onrustig en hebben telers het druk om te verkopen, om hun plukkers te betalen of bakken te legen. Als de pluk achter de rug is, zal de rust weerkeren", vervolgt Zweer.

Voor de goede maten Elstar (70 en meer) wordt momenteel 50-60 cent betaald, de Prestiges liggen daar iets boven en de prijs van de 65'ers ligt rond de 40-45 cent. Ook de prijs van Conference-peren ligt met 40-45 cent voor de 55-sortering en 50-60 cent voor de grovere maten. "Op zich helemaal niet verkeerd voor fruit van het hout. Wat wel meewerkt, is dat de industrieprijs een stuk hoger ligt. Dit zorgt voor een goede bodem in de markt."

Kwalitatief staat het hardfruit er volgens Zweer uitstekend voor. "Vorig jaar hadden we door de vroege pluk nogal wat minder gekleurde appelen. Nu is de kleuring geweldig verlopen en hebben we de beschikking over een veel betere kwaliteit dan vorig jaar."

Voor meer informatie:
Zweer van Aalsburg
Fruitmasters
Deilseweg 7
Postbus 222
4190 CE Geldermalsen
Tel: 0345 578 808
www.fruitmasters.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.