Nieuwe appeloogster mogelijk 'game-changer'

In het noorden van Michigan blijft de appeloogst in volle gang, maar afgelopen woensdag was er in Benzie County een nieuwe tool te zien: volgens sommigen een 'game-changer'.


2015 was een uitdagend jaar voor appeltelers. Dankzij een late vorst en hagel in augustus hadden sommige kwekers slechts een fractie van de 'normale' appeloogst. Elk jaar wordt het moeilijker plukkers te vinden.

"De arbeidsmarkt is zeker krapper", stelt Nikki Rothwell met MSU's Horticultural Research Center in Leelanau County. "Waar ik mensen aan probeer te herinneren, is dat het Noordwesten van Michigan het einde van de weg is. Dus als de meesten van onze plukkers uit Florida en Texas komen en zij volgen de gewassen, dan is het noordwesten van Michigan de eindhalte."

De Wafler Harvester zou kunnen helpen. Het maakt de taak van het plukken van appelen aantrekkelijker voor potentiële werknemers. De Wafler is een machine, die zowel de plukkers als de appeldozen door de boomgaard beweegt. Volgens Wafler, die een teeltbedrijf in westen van New York runt, zijn de werknemers door de machine tot 30% sneller bij het kiezen van alle appelen en twee keer zo snel bij het selectief plukken van de rijpste appelen.

Klik hier voor meer op upnorthlive.com.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.