Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Gert-Jan Slobbe: "Dit jaar ook proeven met Canarische bananen"

Eerste Canarische tomaten gearriveerd bij Fortuna Frutos

Tholen - Fortuna Frutos heeft gisteren een start gemaakt met het Canarische tomatenseizoen. "We waren al begonnen met de Spaanse kasgroenten, maar krijgen nu ook wekelijks Canarische tomaten binnen", vertelt Gert-Jan Slobbe. "In eerste instantie arriveren de tomaten per container en/of auto, maar voor week 45-46 komt het eerste schip binnen, waarna er wekelijks twee schepen zullen arriveren. Dan gaan ook de seizoenscontracten van start in binnen- en buitenland."Het begin van het seizoen ziet er goed uit. De Spaanse tomatenaanvoer is door de warme zomer verlaat en de vraag naar tomaten is op dit moment prima. We hebben weleens een mindere seizoensstart gehad", vervolgt Gert-Jan. Het tomatenareaal van de Fortuna-groep op de Canarische Eilanden is gelijk aan vorig jaar (200 hectare). Uiteraard zijn de eerste weken de aantallen nog gering, maar vanaf november neemt het volume toe. Nieuw dit jaar zijn de Santa-minipruimtomaten van de Canarische Eilanden."

Canarische bananen
Binnen de Fortuna Frutos-groep worden al jaren Canarische bananen geproduceerd, maar deze worden voor het overgrote deel op het Spaanse vasteland verkocht. Dit jaar zal Fortuna Frutos ook weer enkele proeven doen met afnemers in Noordwest-Europa en wel specifiek voor ecologische bananen. "Nu is de consument in Noordwest-Europa nog vrij onbekend met de bananen van de Canarische Eilanden. We verwachten hier een grotere rol in te spelen de komende jaren", vertelt Gert-Jan.

Fruit Attraction
Voor de derde keer is de Fortuna Frutos-groep als standhouder present op de Fruit Attraction in Madrid. "De beursdeelname in Madrid bevalt ons erg goed. De contacten met zowel producenten als klanten is voor ons een mooie combinatie bij de start van het importseizoen. We ontmoeten onze relaties graag in stand 9A03C."

Voor meer informatie:
Gert-Jan Slobbe
Fortuna Frutos Continental
Oslo 17
2993 LD Barendrecht
Tel: 0180-751400
Fax: 0180-751444
www.fortuna-frutos.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.