Rony de Ceuster, Compra:

"Na augustus waren tomatenprijzen behoorlijk"

Tholen - Na augustus is het in de tomatenmarkt goed verlopen. Volgens Rony de Ceuster van Compra in Sint-Katelijne-Waver zijn de prijzen behoorlijk geweest. "De afgelopen maanden schommelde het prijzenpeil tussen de 1 euro en 1,30." Hij geeft aan dat er vandaag (12 oktober) bijzonder weinig tomaten op Veiling BelOrta stonden. "Dat geldt voor zowel tros als los. Ik denk dat het toevallig is en er dit weekend gewoon wat minder is aangevoerd. Vermoedelijk zal er woensdag weer meer product staan."Binnenlands aanbod daalt
Als het gaat om kasgroenten in het algemeen, is het momenteel een rustige periode. "Het wordt weer kouder en we zitten midden in de seizoensovergang. Het aanbod van eigen productie zal de komende weken steeds minder worden. Spanje is er klaar voor. De overgang naar kasgroenten zoals paprika, komkommer en aubergine is volop bezig."

Rony meldt dat de prijzen van deze groenten ook behoorlijk zijn. "Er komen al vrij grote volumes deze kant op en dat zorgt voor druk. Aubergines blijft aan de lage kant. Hij geeft aan dat er in België nog niet veel volumes uit Marokko komen. "Er komt wel wat Marokkaans product via Spanje, maar dat is marginaal. Er zijn wat kleinere allochtone handelaren, die wat partijen binnenhalen, maar dat gaat niet altijd rechtstreeks."

Voor meer informatie:
Rony de Ceuster
Compra BVBA
Kempenarestraat 64/2
2860 Sint-Katelijne-Waver - België
T: +32 (0) 15 569 202
F: +32 (0) 15 550 511
www.comprabvba.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.