Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook vandaag weer wachttijden door incident

"Burgemeester Calais: "10 jaar cel voor illegale oversteek Kanaal"

Natacha Bouchart, de burgemeester van Calais, wil dat vluchtelingen die proberen in de Eurotunnel te komen, tien jaar celstraf krijgen. Dat meldt transportnieuws.nl. Ze wil op die manier de stremmingen door illegale betreding van de tunnel tegengaan. De afgelopen maanden zijn dertien migranten omgekomen toen ze over het 50 kilometer langer spoor van de Kanaaltunnel naar Engeland probeerden te komen.



Trauma
Franse bestuurders van de Kanaaltunneltreinen van Eurotunnel lijden aan stress en worden achtervolgd door spookbeelden van illegale migranten die ze hebben doodgereden op het spoor. Afgelopen zondag raakte een 17-jarige vluchteling uit Eritrea zwaargewond geraakt nadat hij in Calais op een Eurotunnel-trein sprong. Hij raakte de bovenleiding en is met zware brandwonden opgenomen in het ziekenhuis.

Wachttijden
Ondertussen zijn er ook vandaag weer wachttijden ontstaan door een 'incident' bij de tunnel. Er is volgens Eurotunnel Freight geen wachttijd voor de check-in maar de reis naar Frankrijk vanaf Groot-Brittanniƫ bedraagt 2,5 uur en van Frankrijk naar Groot-Brittanniƫ bedraagt de reistijd 3 uur. Er gaan vijf treinen per uur vanaf Calais en twee treinen vanaf de Britse kant.


Publicatiedatum: