Frank van Kleef in The Grower Files:

“Als afzetlanden zelf gaan produceren, willen wij betrokken zijn”

Volgens Frank van Kleef is het een algemene trend dat landen wereldwijd meer aandacht besteden aan eigen voedselproductie. Kwaliteit, logistiek en vooral ook voedselveiligheid liggen daaraan ten grondslag. "Het is aannemelijk dat de landen waar wij nu onze tomaten aan leveren, steeds meer zelf gaan produceren. Als dat gebeurt, dan willen we daar als Royal Pride wel onderdeel van uitmaken. Vandaar onze grensoverschrijdende activiteiten."De brede kennis en ervaring van de Nederlandse glastuinbouw in het algemeen en van bedrijven als Royal Pride in het bijzonder zijn essentieel voor het slagen van buitenlandse projecten. "Onderwerpen als voedselveiligheid worden in een land als China nog nauwelijks opgepakt, terwijl de retailers daar wel strenge eisen aan stellen. Harmonisering van die richtlijnen is binnen en buiten Europa nog onvoldoende gelukt de afgelopen jaren."

Internationaal opereren vereist voor Frank van Kleef het werken met de juiste mensen. Dat zijn bij voorkeur mensen die de Nederlandse tuinbouwmentaliteit kennen. "Het project Mighty Vine in Chicago, waar Royal Pride bij betrokken is, is puur opgezet voor 'local for local' productie. We hebben mensen gevonden met veel kennis van zaken, die met ons het project draaien. Dat is essentieel voor het slagen van een internationaal project." Mighty Vine werd afgelopen vrijdag officieel geopend.

In China laat Frank van Kleef zich altijd vergezellen door een Chinese collega die ook goed Engels spreekt. "Met alleen vertalen van woorden ben je er niet. Interpretatie is erg belangrijk; de tolk moet je bedrijf kennen en begrijpen wat je wilt. Alleen dan krijg je de gewenste vertaling en worden de juiste beslissingen genomen."

Bekijk The Grower Files video met Frank van Kleef over internationalisering:The Grower Files is een initiatief van Priva. In deze videoberichten 'van de teler voor de teler', geven de ondernemers ook een interessant kijkje in hun bedrijfsfilosofie


Voor meer informatie:
Priva (e-mail)
Zijlweg 3
2678 LC De Lier
Nederland
T +31 (0)174 522 600
F +31 (0)174 522 700
www.priva.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.