Nieuw middel vertraagt verkleuring van de banaan

Een team van Amerikaanse en Egyptische onderzoekers hebben een oplossing tegen de korte houdbaarheid van bananen. Een nieuwe studie wijst uit dat natuurlijke fosfofilid de schil langer aantrekkelijk houdt voor handelaren en consumenten. Bananen worden groen geoogst en behandeld met ethylene om zo vers de schappen te bereiken. Dan blijven ze nog hooguit een tot drie dagen geel. Een middel dat de kleurvorming met een tot twee dagen uitstelt, zou de waarde van de banaan verhogen.

De wetenschappers testten de mogelijkheden voor het verbeteren van de houdbaarheid van bananen door ze na de oogst te dippen in het natuurlijke lysophosphatidylethanolamine (LPE). Hierbij dipten ze bananen die voor ongeveer 75 procent groen waren dertig minuten lang in een LPE-oplossing. Vervolgens werden de bananen vijf dagen bij kamertemperatuur geobserveerd. Na die vijf dagen waren de bananen, die met de oplossingen waren behandeld, steviger en dikker vergeleken met onbehandelde bananen. Daarnaast vertoonden de behandelde bananen minder snel bruine vlekken.

Bron: ashs.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.