Dominica: heeft een florerende aardappelsector

Het Ministerie van Landbouw op het Caraïbisch eiland Dominica is blij met een donatie van €44.000 van het PROPEL Project ten behoeve van de aardappelteelt. Met dit geldbedrag zal aardappelpootgoed aangeschaft worden. Op termijn zal het Ministerie overige benodigde materialen aanschaffen en telers en landbouwbeambten trainingen aanbieden. Naar verwachting zal de opbrengst van de florerende aardappelsector, die nu jaarlijks rond de 135.900 kilo ligt, in de toekomst nog verder groeien.

Volgens minister Johnson Drigo zijn de investeringen in de sector een stap in de goede richting. "In samenwerking met het Ministerie van Handel is er gekeken naar uitbreiding in het hogere marktsegment. Het verbeterde en superieure pootgoed sluit hierbij goed aan. Graag breiden we ons markt- en exportaandeel uit." Aardappeltelers worden vanaf volgende maand voorzien van het verbeterde pootgoed.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.