Groenten uit het Oosten

Rusland: Regio Levokumske bouwt 22 hectare kassen


Het grote kassen project in de regio Levokumske in Stavropol, wat meer dan €71 miljoen heeft gekost, is bijna klaar. Dit project was een prioriteit voor zowel de regio als het land.

Het complex "Vostochny" (Oosten) bestaat uit 22 hectaren waar groenten zullen groeien door hydrocultuur. Er zullen nieuwe technologieën gebruikt worden om kwalitatief hoge en concurrerende producten te verkrijgen. De verwerkingscapaciteit is maar liefst 16,000 ton groenten per jaar. Op dit moment is dit het meest optimale project op de verhouding tussen kosten en productie. Het innovatieve apparatuur zullen de productiekosten aanzienlijk verminderen.

Gouverneur van Stavropol: "de regio is op het hoogtepunt van de import substitutie"

Deze constructie is een aantal maanden geleden gepland. Maar de kosten liepen op door de onstabiele Russische roebel. De regering en de gouverneur van de regio Vladimir Vladimirov, bieden steun aan groentetelers. Dit geldt al voor het "Elite" kassen complex in de regio Levokumske.

"Wij hebben hulp en ondersteuning ontvangen," verteld Nasreddin Ojagverdiyev, investeerder in het project, beter bekend als zakenman en voorzitter van het All-Russian Azerbaijani Congress van het North Caucasus Federal District. "Het ministerie van Economische Ontwikkeling en het ministerie van Landbouw waren verbonden aan het project. De financiering voor de faciliteit werd goedgekeurd met grote steun van de raad van Rosselkhozbank."

Deze fondsen worden toegewezen met gunstige rente, deze zijn aanzienlijk lager dan bij commerciële leningen. Deze beslissing is gemaakt door regering van de Russische Federatie, die vinden dat deze projecten een prioriteit voor het land zijn.


De markt verzadigen

Rond februari en maart 2017 zal de eerste oogst van het "Vostochny" kassen project zijn. De groenten zullen aan zowel lokale markten als aan andere regio's geleverd worden.

Wat ligt er op de planken? Is de invoer vervangen?


"We willen dat onze consumenten uit Stavropol de mogelijkheid hebben om het hele jaar door goedkoop en hoge kwaliteit lokale groenten te kunnen kopen", aldus Dmitry Shishin, directeur van het kassencomplex. "Daarom zullen onze producten voornamelijk naar de Stavropol markt gaan. We zullen ook kunstmatig licht installeren om in de winter te kunnen oogsten, wanneer er geen productie van de traditionele kas is."

Dit project voorziet 300 nieuwe banen. Het huidige tekort aan personeel kan leiden tot enorme hoofdpijn voor de werkgever. Om dit probleem op te lossen wordt er een hostel voor werknemers naast het complex gebouwd.

In het begin zullen buitenlandse landbouw experts het werk doen in de kassen, in de toekomst wil het bestuur graag afgestudeerde werven van de Agrarische Universiteit in Stavropol. Dit zal voor beide partijen voordelig zijn

"Wij wonen en werken op deze wereld, we moeten dus ook zorgen voor de mensen met wie we samenwerken," zegt Dmitry Shishin. "Ik hoop dat de constructie en lancering van het nieuwe complex "Vostonyny" nog een stap in de goede richting zal zijn voor Levokumske."


Bron: stav.aif.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.