VS: weer hoop door kleinere appeloogst

Er heerste een gematigd optimisme toen de appelsector van Washington het moeilijke seizoen van 2014-15 beëindigde en er dit najaar aanzienlijk minder werd geoogst. De augustusraming van de Amerikaanse Appelassociatie ging uit van een totale nationale oogst (zowel versproducten als appelen voor de verwerking) van 235 miljoen dozen: een daling ten opzichte van de 272 miljoen van een jaar geleden. Verwacht wordt dat de oogst uit het oosten 6 procent zal dalen ten opzichte van vorig jaar, dat de oogst uit het midwesten ongeveer hetzelfde blijft als vorig jaar, maar dat de oogst uit het westen 18 procent zal afnemen ten aanzien van vorig jaar.

De oogst uit Washington werd geraamd op 121 miljoen dozen verse appelen. Hoewel dat een grote daling is na de 140 miljoen dozen van vorig seizoen, is het nog steeds de derde grootste oogst ooit in Washington. De tweede grootste oogst was die van 2012, met 128 miljoen dozen.

Vorig jaar was een ander verhaal. "2014 heeft echt zijn tol geëist", zei Todd Fryhover, directeur van de Washington Appelfederatie. "Het was voor iedereen een heel moeilijk seizoen. Er lag steeds weer een nieuwe uitdaging op je te wachten."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.