Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Chinese journalisten enthousiast over Nederlands product en productieChinese journalisten zijn enthousiast over Nederlands product en productie
Deze week toert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland met negen Chinese journalisten door Nederland.Dit in voorbereiding op de multisectorale missie naar Beijing en Shanghai met het Koningspaar, minister Ploumen en de staatssecretarissen Dijksma en Van Rijn eind oktober.Doel is om de journalisten van de grote nationale kranten meer inzicht te geven in Nederlandse producten en innovaties zodat ze eind oktober beter over Nederlandse producten en bedrijven kunnen publiceren.Donderdagmiddag waren ze op uitnodiging van GroentenFruit Huis te gast bij paprikateler Hans van der Waal in Zevenhuizen.


GroentenFruit Huis werkt met het ministerie van Economische Zaken en de Chinese overheid al jaren aan markttoegang op de Chinese markt. Dit heeft vorig jaar geresulteerd in een export van ruim 1 miljoen kilo peren. Op dit moment wordt volop ingezet op paprika en ook de procedure voor tomaat en appel is gestart.Tijdens de proeverij van Nederlandse producten waarvoor markttoegang is verkregen of wordt aangevraagd, bleken deze goed in de smaak te vallen. Om aan te tonen dat het product zo uit de verpakking kan worden opgegeten, vroegen de Chinese journalisten alle Nederlandse aanwezigen van de producten te proeven. Speciaal hiervoor werd een aantal kinderen uitgenodigd die zich de paprika's, peren, appels en tomaten ook goed lieten smaken. Uiteraard werd alles vastgelegd op de gevoelige plaat.Respect
Het enthousiasme van de journalisten betrof ook de rondleiding en de presentatie door teler Hans van der Waal. Hij sprak over verschillen in productiewijze ten tijde van de start in 1970 en nu, over IPM en biologische bestrijding, de strenge kwaliteitscontrole en GlobalGAP. Van der Waal is met zijn gele en rode paprika één van de deelnemende bedrijven in de pilot China paprika, die is opgezet door GroentenFruit Huis.In China wordt familie en ouderdom gerespecteerd. Dat werd duidelijk toen de 84- jarige grondlegger van de paprikakwekerij in de kantine werd ontvangen onder luid applaus van de Chinese journalisten. Inmiddels staat Jurian, de derde generatie Van der Waal, klaar voor het bedrijf.Wim Rodenburg, bij GroentenFruit Huis o.a. verantwoordelijk voor teeltaangelegenheden, hield een korte presentatie over GroentenFruit Huis. Daarbij kwamen onder andere het belang van Nederland in de productie en handel van groenten en fruit en de gezonde aspecten van groenten en fruit aan de orde.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.