Earthcycle™ voor Red Sun Farms

Recyclebare en hersluitbare tomatenverpakking

De afsluitbare Earthcycle™-verpakking van het Canadese verpakkingsbedrijf, CKF Inc, is gekozen als een van de twintig finalisten voor de PMA Impact Award voor Packaging Excellence. De verpakking wordt gebruikt door Red Sun Farms voor zijn biologische mini pruimtomaten.De afsluitbare Earthcycle™-verpakking maakt gebruik van de belangrijkste trends in de AGF-sector, middels fraudebestendige verpakkingen, milieuvriendelijke materialen (fibers), lokale productie en het aanbieden van een kwalitatief en vers eindproduct. De gebruikte verpakkingsmaterialen zijn recyclebaar, composteerbaar en hernieuwbaar. De producten van de nieuwe verpakkingslijn zijn de enige gevormde verpakkingseenheid voor in Noord-Amerika geproduceerde groenten en fruit.

De Earthcycle™-verpakking gebruikt 90% minder plastic dan een traditionele clamshell, vergt 22% minder fossiele brandstoffen bij productie en genereert 53% minder uitstoot van broeikasgassen - alle belangrijke maatregelen voor retailers op het gebied van duurzaamheid.

CKF zal het hele scala aan verpakkingen etaleren op de komende PMA Fresh Summit in Atlanta, GA. 

Voor meer informatie:
Brad Dennis
CKF
Tel: +1 (416) 249-2272
Email: bdennis@ckfinc.com
www.ckfinc.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.