Spanje: Valencia verwacht kakiproductie van 220.000 ton

Elena Cebrián, minister van Landbouw in Valencia, heeft waardering voor het "goede werk" in de productie en internationale promotie van de Valenciaanse kaki. Volgens Cebrián is er sprake van een "duurzaam succes". Cebrián stelde dit tijdens de presentatie van het kaki-seizoen in Ribera del Xúquer.

In 2014 bereikte de productie 180.000 ton. Naar verwachting zal de productie dit jaar rond 220.000 ton liggen. 75% van de productie is bestemd voor de export. Cebrián sprak haar tevredenheid uit over het internationale succes van het fruit in het bijzonder van het ras Rojo Brillante (Bright Red). De minister schrijft de groei van het product toe aan innovatie, kwaliteit en promotie. Maar Cebrián herinnerde eraan dat "de weg naar succes niet vrij van problemen is". Sommige invloeden zijn onvoorspelbaar, zoals de Russische boycot, die "de agrosector van Valencia op een onverwachte manier heeft beïnvloed." Valencia vraagt dan ook compenserende steun van de EU voor de kakiproductie.

Cebrián waarschuwde ook dat de belangrijkste bedreiging voor kaki en voeding in het algemeen "het tekort aan infrastructuur en financiering is."

Het kaki-areaal in Valencia is gegroeid van 2.437 hectare in 2004 tot 11.511 in 2014. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.