Duitsland: vanaf 2016 onaangekondigde systeemaudits

De Duitse adviescommissie AGF hield op 28 september 2015 een vergadering. Tijdens deze vergadering stonden veranderingen in de controlesystematiek en het beoordelingssysteem voor laboratoriumerkenning in de focus.Onaangekondigde controles voor groothandelsbedrijven en telers 
Vanaf komend jaar zullen de controles bij groothandelsbedrijven onaangekondigd plaatsvinden. Daarbij hebben de bedrijven de keuze of de controle in de vorm van een onaangekondigde of aangekondigde systeemaudit plaats zal vinden. In het laatste geval zal er tussen de aangekondigde systeemaudits in een onaangekondigde testaudit met de focus op de productieprocessen plaatsvinden.

Ook bij productiebedrijven die volgens de standaard 'Erzeugung Obst, Gemüse, Kartoffeln' (teelt van AGF) gecertificeerd zijn, zullen er vanaf 2016 onaangekondigde audits plaatsvinden. Daarmee geldt voor hun voortaan dezelfde handelswijze als voor QS-GAP gecertificeerde bedrijven: naast de aangekondigde systeemaudits zullen bij 10% van de bedrijven onaangekondigde testaudits plaatsvinden.

Strengere regels bij de laboratoriumerkenning
Per 1 januari 2016 zullen er dingen veranderen aan het beoordelingssysteem voor laboratoriumcompetentie en bij de laboratoriumerkenning. Met het herziene beoordelingssysteem wordt door middel van een verandering bij het toekennen van punten direct op fouten en de frequentie van fouten gereageerd. De laboratoria met een lage puntenscore zullen vervolgens vaker gecontroleerd worden.

Bron: www.q-s.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.