Israël: tomatenprijzen stijgen naar recordhoogten

Eind vorige week was de verkoopprijs van tomaten op een markt in Jeruzalem gestegen tot 4,61 euro per kilo. Vandaag was de verkoopprijs op de groothandelsmarkt 2,77-2,88 euro per kilo, slechts 8% minder dan aan het einde van vorige week. Terwijl de prijzen van andere groenten aanzienlijk daalden, bleef de prijs van tomaten relatief hoog. Een daling van de prijs wordt volgende week verwacht.

Een bedrijf dat handelt in groente sloot een deal om tomaten te importeren uit Turkije. Deze tomaten komen zondag aan in Israël, maar zullen alleen worden verkocht op dinsdag. Het effect van deze deal op de tomatenprijzen in Israël is onduidelijk. Op hetzelfde moment meldde een nestor uit de groentesector dat de prijs op de groothandelsmarkt morgen zou dalen. Hij legde uit dat zijn voorspelling gebaseerd was op de vele gesprekken, die hij met de tomatentelers had: "In de afgelopen weken waren wij degenen die aandrongen en ze pushten te oogsten. Nu is de trend in de tegenovergestelde richting. De vraag is ook matiger geworden. Ik denk dat het volgende week een ander verhaal zal zijn."

De prijs van cherrytomaten bleef hoog. Ze werden verkocht op de groothandelsmarkt voor 3,23-3,34 euro per kilo. De prijs van de rode paprika was ook hoog: 2,31-2,42 euro per kilo op de groothandelsmarkt, 9% minder dan de prijs van vorige week. Komkommers en courgettes daalden aanzienlijk in prijs. Komkommers werden vandaag verkocht voor 0,58 euro per kilo. Tien dagen geleden was dit nog 2,31 euro per kilo. De prijs van courgette was gedaald van een top van 2,54 euro per kilo in half september tot 0,92-1,04 euro per kilo.

Bron: globes.co.il

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.