"Jean-Paul Nuijten: "Aanvoer komt rustig op gang"

Marokko switcht van cherry- en pruim naar ronde tomaten

Tholen - Bij SpecialTom is het het Marokkaanse tomatenseizoen van start gegaan. "We zijn deze week gestart met de eerste cherry(tros)tomaten en babypruimtomaten, maar de volumes zijn nog niet groot. Voor begin november zal er geen grote aanvoer uit Marokko komen", verwacht Jean Paul Nuijten. "De vraag is heel goed, zowel uit alle Europese bestemmingen als van re-exporteurs, dus we hebben een betere seizoensstart dan vorig jaar."

SpecialTom heeft een focus op tomatenspecialty's en heeft naast Nederlands en Belgisch product directe lijnen met telers uit Marokko, Spanje, Italië, en Tunesië. De handelaar heeft onder de naam Marexport een joint venture met een grote Marokkaanse coöperatie. Het areaal van deze coöperatie is dit jaar met 40 hectare uitgebreid naar 190 hectare. "Er is flink geïnvesteerd en waar voorheen alles in de grond werd geteeld, worden nu op 50% van het areaal de tomaten op kokosmatten geteeld", vertelt Jean-Paul."Het totale teeltareaal in Marokko is gelijk gebleven, maar er zijn wel telers van babypruim- en cherrytomaten geswitcht naar de teelt van ronde tomaten. Vorig jaar waren de prijzen van ronde tomaten behoorlijk goed, omdat er goede prijzen werden gerealiseerd voor ongesorteerd product op de lokale markt. Om die reden is er het afgelopen jaar ook minder geëxporteerd naar een land als Rusland", vertelt Jean-Paul. SpecialTom zal dit seizoen ook verschillende nieuwe verpakkingen als shakers en zakjes introduceren voor de Santa-achtige types.

Naast de tomaten heeft SpecialTom dit jaar het Marokkaanse pakket uitgebreid met courgettes, paprika's en citrus. "Voor een grote citrusproducent met productie in de vier citrusgebieden in Marokko gaan we een mooi pakket citrus vermarkten op de Europese markt. Eind volgende week verwachten we de eerste vroege mandarijnen te verladen", vervolgt Jean-Paul. Ons commerciële team is uitgebreid en ook vanuit Spanje krijgen we weer de nodige aanvoer van tomaten. We zijn er klaar voor!"

Voor meer informatie:
Jean-Paul Nuijten
SpecialTom
Mob: 06-51214082
jp@specialtom.com
www.specialtom.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.