


Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- MSC neemt grootste containerschip ter wereld in de vaart
- "Zoals de prijzen nu zijn, heb ik nog nooit meegemaakt"
- “We hebben een ongelofelijk eerste jaar achter de rug”
- "Dankzij onze focus op reefers kunnen klanten tot 's avonds bestellen voor levering de volgende ochtend"
- "Het Belgische aanbod kan de situatie in de groenten hier doen kantelen"
Weer
'Zeewier is superfood; de meest voedzame groente op de planeet'
"Nu, als een agent voor de Maine Sea Grant, een federale partnerschap om mariene wetenschappen (gefinancierd door de National Oceanic and Atmospheric Administration en de Staat van Maine} te bevorderen, heeft Redmond haar oude droom zien uitkomen. Haar tijd is verdeeld tussen het helpen van toekomstige zeewier telers om hun gewassen te leren te verzorgen en oogsten, het uitvoeren van oorspronkelijk onderzoek over hoe soorten te telen die nooit eerder Noord-Amerika groeide en in de bres gaan voor inheemse, in eigen land geteelde zeewier.
Wild zeewier wordt al lange tijd gegeten als voedsel, maar om ze doelbewust te telen door sporen te zaaien in de open oceaan, dat is hoe zeewier algemeen wordt geproduceerd voor de Aziatische markten, is nog steeds zeer zeldzaam in Noord-Amerika. Volgens Redmond, die een master's degree in de ecologie heeft, maakt de rijke voedingswaarde en een lage ecologische voetafdruk van inheemse zeewier, zoals kelp, nori en dulse, de teelt een veelbelovende onderneming voor een nieuwe golf van telers die juist nu beginnen te experimenteren met aquacultuur.
Volgens Dobbins wordt de meerderheid van zeewier geïmporteerd uit Azië. "We zien een kans om hierin lokaal te voorzien, en de reactie is enorm."
In de voorhoede van New England's ontluikende zeewierteelt staat Paul Dobbins, president en medeoprichter van Ocean Approved, een kelp aquacultuur die is gevestigd in Portland, Maine. Ocean Approved verkoopt de afgewerkte producten momenteel in bulk aan kopers. Het bedrijf is haar faciliteiten aan het upgraden om consumentgerichte producten te creeren die zij van plan zijn te verkopen in de supermarkten.
Thimble Island Oyster Co werkt samen met onderzoekers van de Universiteit van Connecticut aan de ontwikkeling van verticale onderwater systemen om gelijktijdig kelp, algen, mosselen en sint-jakobsschelpen te telen/kweken.
om verder te lezen klik hier bostonglobe.com.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-31 Het oude champignoncentrum van Zeeland kennen we nu als vissersdorp
- 2023-03-31 Bouvry gaat met eerste zoete puntpaprika's aan de haal
- 2023-03-30 Peruaanse asperge-export per vliegtuig +24%
- 2023-03-30 "Door temperatuurverschillen van afgelopen maanden blijft beschikbaarheid cherrytomaten beperkt"
- 2023-03-30 "Een merk creëren is veel meer dan een sticker op een tomaat plakken"
- 2023-03-30 "Goede afzet lichtgroene en ronde courgettes, donkergroene in moeilijkheden"
- 2023-03-30 Nieuwe ontziltingsfabriek helpt Marokkaanse tomatenteelt
- 2023-03-30 Run op gratis tomaten in Bergen op Zoom
- 2023-03-30 Gemeente Horst aan de Maas praat met champignonbedrijf om huisuitzetting
- 2023-03-29 "Niet beperkt aanbod, maar weigering hogere prijzen te betalen zorgt voor lege schappen"
- 2023-03-29 Van tomaten naar asperges: Vlaamse teler zet de stap naar het 'witte goud'
- 2023-03-29 Aspergeoogst en -areaal gedaald in Duitsland
- 2023-03-29 Asperges, oesters en ‘champagnebier’ in Yerseke
- 2023-03-29 "Geen standaard, maar maatwerk en productvariatie onderscheiden ons"
- 2023-03-28 "Er is geen enkele productcategorie waarin we geen breed assortiment hebben"
- 2023-03-28 "Goede vraag naar asperges"
- 2023-03-28 Exportlimiet Marokkaanse tomaten opgehoogd tot 1000 ton per week
- 2023-03-28 Komkommerprijs duikt naar beneden
- 2023-03-28 "Fransen houden van oude tomatenrassen"
- 2023-03-28 "Wisselende belangstelling voor rettich"