'Zeewier is superfood; de meest voedzame groente op de planeet'

Sarah Redmond wist als 15 jarige al dat ze zeewier wilde telen, toen ze de stranden langs de kusten van Maine afstruinde, om soorten te leren herkennen en ze thuis te bereiden. "Het is verbazingwekkend. Zeewier is superfood; de meest voedzame groente op de planeet, " zei Redmond.

"Nu, als een agent voor de Maine Sea Grant, een federale partnerschap om mariene wetenschappen (gefinancierd door de National Oceanic and Atmospheric Administration en de Staat van Maine} te bevorderen, heeft Redmond haar oude droom zien uitkomen. Haar tijd is verdeeld tussen het helpen van toekomstige zeewier telers om hun gewassen te leren te verzorgen en oogsten, het uitvoeren van oorspronkelijk onderzoek over hoe soorten te telen die nooit eerder Noord-Amerika groeide en in de bres gaan voor inheemse, in eigen land geteelde zeewier.

Wild zeewier wordt al lange tijd gegeten als voedsel, maar om ze doelbewust te telen door sporen te zaaien in de open oceaan, dat is hoe zeewier algemeen wordt geproduceerd voor de Aziatische markten, is nog steeds zeer zeldzaam in Noord-Amerika. Volgens Redmond, die een master's degree in de ecologie heeft, maakt de rijke voedingswaarde en een lage ecologische voetafdruk van inheemse zeewier, zoals kelp, nori en dulse, de teelt een veelbelovende onderneming voor een nieuwe golf van telers die juist nu beginnen te experimenteren met aquacultuur.

Volgens Dobbins wordt de meerderheid van zeewier geïmporteerd uit Azië. "We zien een kans om hierin lokaal te voorzien, en de reactie is enorm."

In de voorhoede van New England's ontluikende zeewierteelt staat Paul Dobbins, president en medeoprichter van Ocean Approved, een kelp aquacultuur die is gevestigd in Portland, Maine. Ocean Approved verkoopt de afgewerkte producten momenteel in bulk aan kopers. Het bedrijf is haar faciliteiten aan het upgraden om consumentgerichte producten te creeren die zij van plan zijn te verkopen in de supermarkten.
Thimble Island Oyster Co werkt samen met onderzoekers van de Universiteit van Connecticut aan de ontwikkeling van verticale onderwater systemen om gelijktijdig kelp, algen, mosselen en sint-jakobsschelpen te telen/kweken.

om verder te lezen klik hier bostonglobe.com.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.