India: importheffing drijft prijzen importappelen op

Alsof de retailprijzen voor geïmporteerde appelen al niet hoog genoeg waren - 2,05 euro per kg of meer - presenteerde de Union commerce ministry een extra betaling van 0,70 euro per kg om de appelimport te beperken tot de haven van Nhava Sheva in Navi Mumbai.

Het ministerie verstrekt het bevel van 14 september in een poging om de verkoop van Indiase appelen, meestal geteeld in Jammu, Kashmir, Himachal Pradesh, Uttarakhand en - hoewel in veel kleinere hoeveelheden - Tamil Nadu, te bevorderen. De appeltelers verwelkomen de beperking waarschijnlijk, gezien het feit dat appelen uit de VS, Nieuw-Zeeland en Australië een groot deel van de stedelijke Indiase markten in het nauw hebben gedreven.

Handelaren importeren per jaar bijna 88.000 ton appelen via de havens van Chennai, Krishnapatnam en Kolkata. Chennai alleen importeert 66.000 ton appelen per jaar. Het bevel, uitgevaardigd door het directoraat-generaal van Buitenlandse Handel, een kantoor van het ministerie van handel, verhogen niet alleen aan de fruitprijzen van de retailhandel, maar vergroten ook de druk op de inkomsten van de Chennai-haven, die goed is voor de overgrote meerderheid van de Indiase appelimport, zo meldden deskundigen. Ambtenaren van de Chennai-haven bleken niet op de hoogte van het plan van de regering om de import van Indiase appelen te verminderen.

Als handelaren alleen appelen kunnen importeren via Nhava Sheva zullen zij het fruit in gekoelde containers met behulp van vrachtwagens moeten vervoeren naar andere delen van het land. Dit zal de verkoopprijzen verder opdrijven.

Bron: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.