140 leden, 350 hectare

Spaanse coöperatie Ejidomar viert 40-jarig bestaan

De Spaanse coöperatie Ejidomar vierde haar 40-jarig bestaan ​​samen met alle bijbehorende telers, van veteranen die al 30 jaar lid van de coöperatie zijn tot aan degenen die pas zijn toegetreden. Het evenement werd georganiseerd door de Raad van Bestuur ter herdenking van het bereiken van deze mijlpaal.


De telers die meer dan 30 jaar lid zijn van de coöperatie Ejidomar en de tweede generatie van de telers ontvingen een gedenkplaat.

De viering begon om 14.00 uur met een maaltijd bij Ejidomar in Almeria, bereid voor alle leden en hun families. Er was een eerbetoon aan de leden en de volgende generatie van de leden die al meer dan 30 jaar lid zijn van de coöperatie.

Ejidomar toont ons de ontwikkeling van Almeria's tuinbouw gedurende de afgelopen 40 jaar. Dit verhaal is geschreven door deze telers en hun kinderen en gezinnen, die we vandaag wilden eren, omdat ze de echte aanjagers waren van de groei in de sector. Daarnaast , de leden die in onze coöperatieve begonnen zijn erin geslaagd om het belang van de landbouw over te brengen aan hun kinderen, hen te motiveren om door te gaan, hetgeen resulteert in een generatiewisseling, die enorm belangrijk is voor de toekomst van onze industrie, " zei José Antonio Baños, voorzitter van Ejidomar.

Cijfers EJIDOMAR's
EJIDOMAR heeft 140 leden met een gezamenlijk areaal van 350 hectare, waar ze verschillende paprikavariëteiten, zoals paprika, de Palermo of de Sweet Bite; Nederlandse komkommers, courgettes, aubergines, watermeloenen en meloenen telen. Vorig seizoen zette de coöperatie 36 miljoen kilo af. De belangrijkste markten waar Ejidomar actief is, zijn: Duitsland, Zwitserland, Zweden, Italië, de VS, Canada, Polen, Roemenië, Tsjechië en Engeland.


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven