Italiaanse fruitexporteurs richten vizier op Azië en Afrika

Het jaar 2015 is nog niet voorbij, maar het is wel mogelijk al een aantal ontwikkelingen te melden over het kiwi-, appelen- en druivenseizoen: de belangrijkste fruitsoorten voor de Italiaanse export.

Het hoofdkwartier van Savino Del Bene in Florence

"Sinds de boycot van Rusland is de export gericht op Azië en Afrika. De volumes waren in 2015 hetzelfde als vorig jaar ondanks een vertraging in de zomermaanden vanwege het warme weer en de moeilijke situatie in Egypte," zegt Linda Carobbi van Savino Del Bene, een groep die actief is in de logistiek- en transportsector. 

De vooruitzichten voor kiwi's in Hong Kong zijn positief, omdat fruit hierheen kan worden geëxporteerd zonder dat koudebehandeling vereist is. 

Voor druiven is het Midden-Oosten de belangrijkste bestemming. "Vanuit Canada verwachten we binnenkort nieuws. Fytosanitaire inspecteurs zijn daar de koudebehandeling voor Italiaanse druiven aan het evalueren."

In de citrussector is er vertraging van export naar de VS voor de easy-peelers. Die hebben een schil die maar korte tijd goed blijft. De zintuiglijke kwaliteit van dit fruit is slecht, maar het is wel zoeter en sappiger.


Linda Carobbi and Francesco Capponi.

Manager Francesco Capponi benadrukt dat de procedure om temperatuurgegevens tijdens transport te downloaden aanzienlijk is verbeterd. Wel zijn er zorgen over regelgeving van de EU over het volgen van ladingen en certificeren van goederen. "De leeftijdscontrole per container is onlogisch en vertraagt het proces."

Europese import
De import van Chileense kiwi's buiten het seizoen waren lager dan normaal, maar de volumes vanuit Nieuw-Zeeland waren iets groter. Vanuit Peru zijn steeds meer druiven beschikbaar in Europa en Azië. Peruaanse mango- en bananentelers maken zich veel zorgen over El Niño."Voor meer informatie:
Linda Carobbi
Corporate Director Fresh Fruit Vertical Market
Savino Del Bene S.p.A
Via del Botteghino 24/26
50018 Scandicci (FI) - ITALIA
Ph +39 (0)55 5219616
Fax + 39 (0)55 5201230
Cell +39 335 7874272
Email: linda.carobbi@savinodelbene.com
Web: www.savinodelbene.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.