Stroppiana Ortofrutticoli en Agrocompany

Italië: Situatie bladgroenten weer stabiel

"Voor saladegroenten zoals andijvie en witlof is het tekort van afgelopen zomer met name tussen half augustus en half september voorbij," vertelt Roberta Stroppiana van Agrocompany. Volgens voorzitter Franco Stroppiana zijn alle soort bladgroenten voor salades vanaf 10 oktober weer beschikbaar zijn vanwege de temperatuurdaling. 

Het probleem begon in augustus, toen het te warm was en de in juli overgeplante gewassen niet met productie begonnen. Het tekort werd versterkt doordat de vraag hoger was dan verwacht. "Met selderij zullen er nog wat problemen zijn, omdat de extreme hitte het hart van de planten verschroeide. Normaal gesproken veroorzaakt selderij weinig moeilijkheden, maar dit jaar zal het lastig worden, omdat de groente maar één productiecyclus heeft en we dus geen tweede planting kunnen maken."

De prijzen voor alle groenten en fruit zullen naar verwachting stijgen. De geringe bloei heeft zijn weerslag op de fruitvolumes en de zomerhitte op de groenteteelt. 

"De situatie is anders dan vorig jaar. De prijzen zijn niet alleen hoger, ook de productiekosten zijn lager, dus telers zullen meer winst maken."

"In 2014 was de gemiddelde opbrengst per hectare bovengemiddeld. Dit jaar blijven we onder het gemiddelde steken. Er is een grote kloof tussen de jaren 2014 en 2015. Beide waren ongewoon."

GlobalGAP certificering, ook voor kleine telers
De Stroppiana-Agrocompany groep hanteert een geïntegreerd controlemodel voor al zijn telers. Società Cooperativa Agricola delle Alpi, dat Stroppiana Ortofrutticoli van lokale AGF voorziet, brengt gecertificeerde telers bijeen.

Op deze manier hebben ook kleinere telers, die zelf de kosten niet zouden kunnen opbrengen, de kans om zich te certificeren. De productie, etikettering en verpakking verlopen door deze certificering via een nauwkeurige procedure, die de standaard van lokale producten uit Piëmont hoog houdt. 

Contact:
Roberta Stroppiana
Stroppiana Ortofrutticoli SpA e Agrocompany
Via Padana Inferiore, 121 - - S.S.10
10023 Chieri (TO )
Tel.: +39 011 9422558
Fax +39 011 9412073
Email: agrocompany@agrocompany.it
Web: www.agrocompany.it
Email: agrocompany@agrocompany.it

Author: Emanuela Fontana
Copyright: www.freshplaza.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.