India zoekt Duitse steun voor opheffing EU-ban

India zocht Duitse steun bij het opheffen van een ban die is opgesteld door de EU op de import van vier soorten groenten uit het land. Minister van Landbouw Radha Mohan Singh bracht het onderwerp ter sprake tijdens een ontmoeting met een Duitse delegatie in New Delhi. De EU heeft in mei vorig jaar de import van Alphonso mango's en vier groenten uit India aan banden gelegd. Het verbod op Alphonso werd echter eerder dit jaar opgeheven.

De minister zei dat importban gold voor pompoen, aubergine, taroplant en slangkalebas wegens de aanwezigheid van ongedierte. Hoewel volgens hem een onderzoeksteam van de EU heeft gezien hoe India maatregelen heeft getroffen om tot gezonde groenten en fruit te komen, blijven de verboden van kracht.

Eerder die dag tekenden India en Duitsland een samenwerkingsverdrag voor voedselveiligheid en landbouwmethodes, vooral met het oog op gewassenbeschermingsproducten. Als onderdeel van deze samenwerking zullen Duitse trainingscentra opgezet worden om de vaardigheden binnen de Indiase landbouw verder te ontwikkelen.

Duitsland is India's grootste handelspartner binnen de EU en de zevende grootste buitenlandse investeerder in India


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.