onderzoek Del Monte:

Filipijnse jeugd vaker ziek door lage fruitconsumptie

Volgens een nieuwe studie versterkt het eten van fruit, met name ananas, het afweersysteem. Op de Filipijnen staan virale en bacteriële infecties echter hoog in de top tien van doodsoorzaken onder de jeugd. Deze infecties hadden mogelijk voorkomen kunnen worden door een sterker immuunsysteem.

Del Monte Filipijnen laat weten dat de afnemende fruitconsumptie van jonge Filipijnen hier wellicht de oorzaak van is. Volgens een nationaal voedingsonderzoek, uitgevoerd door het Voedingsbureau, is de fruitconsumptie van Filipijnse kinderen in de schoolgaande leeftijd sinds 1978 met 50% gedaald.Panlasiqui heeft, in samenwerking met mede-onderzoekers Cervo, Llido en Barrios, gedurende negen weken het effect van ingeblikte ananas op de immunomodulatie, voedingsstatus en lichamelijke gezondheid van 98 scholieren van 7-8 jaar oud onderzocht.

De ananas werd beschikbaar gesteld door Del Monte maar het bedrijf had volgens de onderzoekers verder geen rol in de opzet, het verdere verloop of de interpretatie van het onderzoek.

Klik hier om verder te lezen op lifestyle.inquirer.net.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.