Spanje: Komkommermarkt van uitersten

Telers in de provincie van Almeria krijgen de optimale prijs voor komkommers van het Almeria soort aan het begin van seizoen 2015/2016. Er wordt een bedrag van €0,61 bereikt op de veiling van Cehorpa and La Union. De situatie is echter anders voor degene die andere komkommerrassen telen, zoals de Franse of Spaanse, die ongeveer op €0,19 en €0,20 staan met minimumprijzen zo laag als 6 cent. Dat is ver onder de productiekosten.

Asaja erkende aan het begin van 2015 al de moeilijke situatie voor komkommer producenten. Het verlies van inkomsten voor producenten is al een aantal jaar aan de gang, zelfs toen het export volume in 2014 steeg. De landbouw organisatie heeft al meerdere keren gewaarschuwd dat de situatie ernstig genoeg is om de oorzaken te onderzoeken en maatregelen voor te stellen om de agrarische sector te helpen.

Bewijs hiervan is de stagnatie in de komkommer productie van de provincie, zoals blijkt uit de gegevens die vrijgegeven zijn door de Council of Agriculture, Fisheries and Rural Development van de regering van Andalusië. De geraamde productie van het vorige seizoen is 414,5 miljoen kilo in vergelijking met 411,19 tijdens de nieuwe campagne.

Bron: revistamercados.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.