Egypte exporteert 18.000 ton uien naar India

Egypte heeft in slechts twee maanden 18.000 ton uien naar India geëxporteerd, daar de Indiase uienprijzen blijven stijgen na de zware ontijdige regenval in de Indiase uienproductiestaten. Volgens The Times of India kosten de uien momenteel 60-70 Indiase roepies (€0,82-0,96). De gewassen raakten beschadigd na de zware regenval en met een gebrek aan uien (er kon niet worden voldaan aan de vraag van de bevolking van 1,25 miljard Indiërs) leidde dat tot hoge prijzen.

Als gevolg van het tekort bereikte de Indiase import van uien uit Egypte tijdens de maanden augustus en september 2015 de 18.000 ton. Een vergelijkbare hoeveelheid wordt naar verwachting de komende twee maanden naar India geëxporteerd. Dit is de eerste keer dat India, dat ook sinaasappelen importeert, zulke grote hoeveelheden uien importeert uit Egypte. In 2014-2015 zou het slechts 576 ton uien uit Egypte hebben geïmporteerd.

Volgens het Egyptische Ministerie van landbouw heeft het land sinds het begin van dit jaar al bijna 4,5 miljoen ton groenten en fruit geëxporteerd.

Volgens een rapport van het centrale quarantainebureau werd binnen 45 dagen zo'n 19.000 ton uien naar India verscheept. Nog eens 174.800 ton werd naar overige bestemmingen in de wereld geëxporteerd. Er werd bovendien een volume van 634.000 ton aardappelen en 1.397.000 ton citrus uitgevoerd.

Ook voerde Egypte 38.580 ton aardbeien, 88.603 ton druiven, 941.896 ton groenten en 1.287.000 ton fruit uit.

Saad Moussa van het centrale quarantainebureau laat weten dat het Ministerie van Landbouw de Egyptische AGF-export een impuls wil geven door de afzetmogelijkheden van Egyptische producten op de internationale markt beter te stroomlijnen. Ook geeft hij aan dat de toegenomen uienexport naar India heeft geleid tot een betere prijs.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.