Kenia wil lease contract Del Monte opzeggen

De autoriteiten in de Keniaanse regio Murang'a hebben een landlease contract van Del Monte niet verlengd. Volgens de autoriteiten zijn er problemen met de arbeids- en leefomstandigheden van de arbeiders. De landlease van Del Monte loopt in de regio Murang'a in 2022 af. In Kiambu loopt het contract in 2019 af.

Volgens de autoriteiten worden er schadelijke gewasbeschermingsmiddelen gebruikt op de plantages. Daarmee zou blijvende schade veroorzaakt worden aan de natuurlijk hulpbronnen.

"De mensen in Murang'a leven vijftig jaar na de onafhankelijkheid nog altijd in armoede door een gebrek aan land", betoogt de regering.

Del Monte heeft de autoriteiten van Murang'a en Kiambu voor de rechter gedaagd.
Nu buigt de rechter zich over de verlenging van de lease van de ananasplantages. De autoriteiten beweren echter dat het constitutionele hof in Nairobi, waar de zaak voorkomt, niet bevoegd is om hierover te oordelen. Volgens de regering moet de zaak dienen in het Hooggerechtshof in Nyeri, dat een speciale afdeling heeft voor milieu en landzaken.

Volgens Del Monte is het verzoek ongrondwettig en illegaal, omdat de autoriteiten in Murang'a niet de bevoegdheid hebben om dergelijke claims te doen.

bron: the-star.co.ke
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.