25 Britse appelrassen

Morrisons langer op markt met Britse appelen

Supermarkt Morrisons is van plan om Engelse appelen tot mei volgend jaar te verkopen. Dat is twee maanden langer dan een normaal seizoen. Het idee volgt op de landelijke klantenfeedback, waaruit bleek dat 95 procent van de klanten langer wil genieten van Engelse producten om tegelijkertijd Engelse telers te ondersteunen. Ook is er de prognose van een zeer sterke appeloogst. Dit jaar zal Morrisons meer dan 25 Engelse appelrassen aanbieden, afkomstig van boomgaarden in de belangrijkste teeltgebieden: Hereford, Kent, Suffolk en Worcester. De supermarkt verwacht dit jaar tot 10 procent meer Engelse appelen te verkopen.

Morrisons werkt samen met Engelse appeltelers aan het creëren van de perfecte opslagcondities om het seizoen uit te breiden. De appelen worden opgeslagen bij een optimale opslagtemperatuur van -1° tot 1°C , een vochtigheid van 90 tot 95 procent en bij 99 procent duisternis.

Royal Gala en Braeburn – twee van de populairste Engelse appelen – worden samen met traditionelere rassen als Cox, Russet en Bramley door Morrisons besteld om het Engelse seizoen uit te breiden. De teeltomstandigheden van dit jaar resulteerden in een grote appeloogst. Er was namelijk sprake van 13% extra regenval, 3% extra zonlichturen, iets koelere temperaturen en een mooie balans tussen dag- en nachttemperaturen. Zowel Braeburn als Royal Gala zullen daardoor dit jaar een optimale grootte, kleur en smaak hebben. De kwaliteit van Engelse appelen is beter dan de kwaliteit van andere Europese appelen, door de stijgende continentale temperaturen.

Morrisons is een van de grootste kopers van Engelse appelen in het Verenigd Koninkrijk en investeert elk jaar in het promoten van de producten. De bestellingen van de supermarkt zouden Engelse appeltelers helpen innoveren in hun boomgaarden te investeren en opslagfaciliteiten uit te breiden om hun producten langer te kunnen aanbieden. Het kost ongeveer £20 (€27) duizend per hectare om een boomgaard met irrigatiesysteem op te zetten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.