Rainfried Ernst, Mario Andretta & Co. Fruchthandelsgesellschaft

"De prijs en vraag naar druiven uit Italië stijgt merkbaar"

Terwijl er uit Griekenland alleen nog druiven in een winterverpakking geleverd worden, duurt het in Italië nog circa twee tot drie weken tot men daar met het aanbieden van winterverpakkingen begint. Dat zegt groothandelaar Rainfried Ernst van 'Mario Andretta & Co. Fruchthandelsgesellschaft', gevestigd in de Großmarkt München. "De druiven uit Italiaanse productie stammen allemaal uit de vollegrondsteelt. Sporadisch ziet men weliswaar ook al druiven uit de tunnelteelt, maar nog niet in de klassieke winterverpakking", legt de vakman uit.


Groothandelaar Rainfried Ernst van Mario Andretta & Co. Fruchthandelsgesellschaft in de Großmarkt München

Deze week was de vraag vanwege het koele weer een beetje behouden, schildert de deskundige de situatie. "Vorige week was de vraag hier in de Großmarkt beter." Maar in z'n geheel genomen, zo benadrukt de groothandelaar, is de handel in druiven na afloop van het zomerfruitseizoen toegenomen. "De prijs en ook de vraag naar pitloze druiven uit Italië stijgen de laatste tijd merkbaar. Er is vooral veel vraag naar de blauwe druiven uit Italië."

Druk bij her ras 'Regina'
Druk op de markt heerst momenteel bij het Italiaanse ras 'Regina', legt Rainfried uit. "Er zijn teveel druiven van het ras Regina op de markt en vanwege de druk die hierdoor ontstaat zijn we gedwongen om de druiven voor deels minder dan een euro te verkopen", aldus Rainfried. "In het beste geval krijgt men voor Regina druiven 1,10 euro tot 1,15 euro. Maar als de druk dan nog te groot is, is men gedwongen om ze ook eens voor 80 cent per kilo te verkopen."

Goede prijzen voor blauwe druiven en 'Italia' druiven
Met de blauwe druiven uit Italië gaat het beter. "De blauwe druiven zijn momenteel schaars, dit zorgt voor goede prijzen - deze liggen momenteel op 1,30 euro tot 1,40 euro per kilo", legt de vakman uit. "Bij de druiven van het ras 'Italia' liggen de prijzen tussen 1,20 euro en 1,30 euro."


Rainfried Ernst
Mario Andretta & Co.
Fruchthandelsgesellschaft mbH

Schäftlarstraße 10, 81371 München
Tel. +49 (0)89 726 15 35
er@andretta.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven