Fotoreportage Jan Prinsen

"Veel Franse producten op markt Charleroi"

Jan Prinsen bezoekt regelmatig markten om producten te bekijken en te vergelijken. Dit keer wilde hij het verschil zien tussen de markt in Wallonië en Vlaanderen en bezocht daarom op 4 oktober een markt in Charleroi. "Ik vond hier als verbruiker werkelijk alles", geeft hij enthousiast aan. "Je kreeg echt honger en goesting in de producten."

Aandacht voor presentatie
Bij groenten en fruit zag hij veel aandacht voor de presentatie van de producten. "Er lagen mooie kleurencombinaties en opvallend was dat er veel per kist werd verkocht, zoals vijgen. Ook gekende merken in citrus en meloenen. Vanwege het seizoen was er veel aandacht voor de kaki/persimmon." Volgens Jan was de bediening vriendelijk. "De verkopers op deze markt leggen snel contact met de mensen en vertelden graag over hun producten. Ik kwam nog heel wat te weten."

Klik hier voor de fotoreportageFranse prijzen lager?

Er was veel aanbod uit Frankrijk op de markt in Charleroi. "Ik zag bijvoorbeeld een Franse specialist in wortelen, radijs en champignons. Verschillende verkopers bevoorraden zich in Frankrijk. Zouden de aankoopprijzen daar lager liggen?", vraagt hij zich af? Jan besluit: "Ik heb de indruk dat verkopers hier echt focussen op speciale producten en niet op de breedte van het assortiment. Kortom een toffe markt met een aangename sfeer waarin ik veel lekkers kon proeven."

Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:
Jan Prinsen
Belgian Fresh Food Institute
belgian.fresh.food.institute@gmail.com
www.belgianfreshfoodinstitute.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.