Japanse hangende pompoenen

Volgens een onderzoek van het Ministerie van Landbouw worden in de Japanse streek Hokkaido de meeste pompoenen geteeld. Zo'n 90.000 ton van het totale volume van 160.000 wordt naar alle delen van het land verscheept.

Volgens de plaatselijke landbouwautoriteiten dankt de streek Hokkaido zijn uitstekende pompoenen aan de extreme verschillen tussen de dag- en nachttemperatuur. 

In de stad Naganuma zijn telers kabocha pompoenen gaan telen door ze op te binden boven de grond. Deze methode, ook wel bekend als aerocultuur, zorgt ervoor dat de delen van de pompoen, die bij conventionele teelt op de grond liggen, ook zonlicht krijgen. Volgens de telers levert dit fraai gekleurde en gevormde pompoenen op. 
Bij conventionele pompenteelt ontstaat een gele vlek op de plaats waarmee de pompoen op de het veld ligt.

Volgens Masaei Takada van het bedrijf Shinsei Shoji, hebben de pompoenen dit jaar gemiddeld een betere kwaliteit en textuur. Het bedrijf verhandelt de pompoenen voor €22,32 per 10 kilo, een betere prijs dan voor conventioneel geteelde pompoenen.

De zorgvuldige geteelde pompoenen staan bekend als 'hangende pompoenen'. Shinsei Shoji en naburige telers zijn een samenwerkingsverband aangegaan en distribueren jaarlijks in totaal zo'n 7000 ton.Klik hier om verder te lezen op the-japan-news.com.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.