Nieuwe producten voor halovergangen en -afsluitingen.

Hörmann ontwikkelt nieuwe deuren voor industrie

In productiehallen en magazijnen is het van belang dat het verkeer goed kan doorstromen en moeten deursystemen daarom snel reageren. Om daarnaast in de grote ruimtes energie te besparen is het van belang dat deursystemen goed geïsoleerd zijn. Vanaf herfst dit jaar zijn de nieuwe Speed-sectionaaldeuren HS 5015 PU H 67 en HS 6015 PU V 67 beschikbaar. Hörmann ontwikkelde de deuren voor productiehallen en magazijnen. De Speed-sectionaaldeuren openen met een maximale snelheid van 1,5 tot 2,5 meter per seconde. Bovendien hebben de deuren 67 millimeter dikke, thermisch onderbroken panelen, die een U-waarde van max. 0,33 W/(m2∙K) bereiken.

De panelen van de Speed-sectionaaldeuren worden bewogen door een slijtagearm bandmechanisme met tegengewichten. De deur loopt in horizontale looprails verhoogd onder het plafond van de hal (H-uitvoering) of verticaal langs de wand van de hal (V-uitvoering). Om deze geïsoleerde Speed-sectionaaldeuren een harmonisch geheel te laten vormen met de industriële sectionaaldeuren van Hörmann, hebben zij eenzelfde aanzicht gekregen. De nieuwe deuren vormen altijd een passende oplossing wanneer halovergangen of -afsluitingen een snel werkproces waarborgen, energie-efficiënt moeten zijn en binnen het bereik van de latei flexibel moeten kunnen worden gemonteerd.


De panelen van de nieuwe snelloopdeuren HS 5015 PU H 67 en HS 6015 PU V 67 bereiken dankzij 67 mm dikke, thermisch onderbroken profielen een U-waarde van max. 0,33 W/(m2∙K). Daarmee optimaliseren de deuren door snel openen en sluiten het werkproces en zijn zij bovendien energie-efficiënt.

Robuuste industriële roldeuren voor hoge belastingen in het alledaagse bedrijfsleven
De nieuwe roldeur DD werkt met een directe aandrijving. Hierbij is de aandrijving direct verbonden met de wikkelas. Vooral tijdens de montage is dit gunstig. Enerzijds zorgt de afrolbeveiliging die in de aandrijving is geïntegreerd voor lagere kosten van de elektrische installatie. Anderzijds is de aandrijfpositie naar beneden, naar boven of horizontaal aanpasbaar aan de inbouwsituatie.

De roldeur DD is geschikt voor deuropeningen tot een maximale breedte van 12 meter en een hoogte van 9 meter. De geïsoleerde uitvoering van de roldeur DD, met de dubbelwandige stalen lamellen Decotherm S, kan worden uitgerust met een frequentieomvormer aandrijving en besturing. Daarmee bereikt de roldeur snellere openingssnelheden, tot maximaal 1,1 meter per seconde, instelbaar. Dit maakt zelfs maximaal 30 deurcycli per uur of 500 per dag mogelijk. De soft-start/soft-stop-functie zorgt voor een veilige deurloop waarbij de aandrijving wordt ontzien.

Sinds deze zomer is deze S6-uitvoering van de Hörmann roldeur DD leverbaar. Deze variant kan worden toegepast tot een maximale breedte van 5 meter en een maximale hoogte van 9 meter. Zogenoemde L-pads aan de binnenkant van het deurpantser verminderen het loopgeluid en slijtage van de lamellen.

Bij geringe tot gemiddelde bedieningsfrequenties is de roldeur SB goed toe te passen. Hörmann presenteerde hiervoor de nieuwe ruimtebesparende aandrijving WA 300 AR S4. Deze wordt niet onder de wikkelas gemonteerd, maar ernaast. De aandrijving is eveneens uitgerust met de soft-start/soft-stop-functie. Deze zorgt voor een standaard, volgens informatie van de fabrikant alleen bij Hörmann verkrijgbare, beveiligde ontgrendeling waarbij de deur eenvoudig naar handbediening kan worden omgeschakeld. Zo kan deze ook bij storingen in de aandrijving of bij stroomuitval volledig blijven functioneren.De Hörmann-roldeur DD S6 is standaard uitgerust met zogenoemde L-pads aan de binnenkant van het deurpantser, die het loopgeluid en slijtage van de lamellen verminderen.Hörmann presenteerde voor de roldeur SB de aandrijving WA 300 AR S4, die door zijn standaard beveiligde ontgrendeling eenvoudig naar handbediening kan worden omgeschakeld. Daardoor is de volledige functie gewaarborgd, ook bij storingen in de aandrijving of bij stroomuitval.

Meer informatie:
Hörmann
Nina de Wit
T: +31 (0)342-429410
E: marketing@hormann.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.