Gevangeniskwekerij brengt gedetineerden op rechte pad

Elke dag wordt David Cole om zeven uur wakker voor zijn drie uur durende pendel naar de welvarende buurt van Chicago: Hyde Park. Hij begeeft zich naar Yusho, een Japans restaurant in handen van Charlie Trotter-opgeleide chef-kok Matthias Merges, waar hij gerechten bereidt zoals misoramen en aubergine tempura.

Nadat hij enkele jaren in de gevangenis zat voor drugshandel, was het de enige baan die hij kon krijgen. Het restaurant hoort bij de gevangenis en hij werkt in het restaurant dankzij het werk dat hij in de gevangenis deed op de kwekerij die bij de bajes hoort.

De gevangeniskwekerij leert gedetineerden om terug te keren in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Door bieten, boerenkool en paprika te telen en die later op een lokale markt te verkopen of in het restaurant te verwerken, leren ze weer hoe de samenleving in elkaar zit. Zo blijkt dat het niet alleen interessant is voor de voedingsvoorziening, maar ook voor de gevangenen.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.