Ecuador produceert eerste biologische bananenchips

De eerste biologische chips in de wereld komen uit Ecuador. Het product wordt in de nieuwste editie van het internationale tijdschrift, Organic en Wellness, uitgelicht. Het tijdschrift is gespecialiseerd in biologische producten en wordt verspreid op promotionele beurzen.

Het tijdschrift wijst op de unieke kenmerken van de snack, geproduceerd door het Ecuadoriaanse Platayuc. De producent verkrijgt zijn grondstoffen bij 180 kleine producenten. Volgens gegevens van Promotion of Exports and Investments Pro Ecuador is de export van de chips goed voor ongeveer 96% van de totale snackexport in de periode 2008-2014. Door middel van een officiële verklaring van Pro Ecuador stelt Vinicio Reyes, CEO en medeoprichter van Platayuc, dat zij tussen de 25.000 en 50.000 kilo aan de VS exporteren. Daarbij verwerken zij de producten tot heerlijke chips in hun fabriek in Guayaquil, operatief sinds 2013.

De Ecuadoraanse bananenchips zijn door middel van Pro Ecuador's 30 verkooppunten prominent aanwezig op de internationale markt. De chips wonnen de tweede prijs voor beste verpakking in de categorie Food and Beverage Packing, uitgereikt tijdens de 42ste editie van de Creativity International Awards in Londen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.