Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voor blauwebessenverpakkingen

Espera levert drie etiketteersystemen aan ABB Trading

Espera levert drie etiketteer-systemen voor het etiketteren van verpakkingen met blauwe bessen aan de nieuwe verpakkingsloods van ABB Trading te Horst aan de Maas. Espera werd gekozen omdat men reeds goede ervaringen had met een etiketteersysteem van Espera en omdat er een maatwerk oplossing geboden kon worden voor de hoge capaciteitslijn. Bovendien kon er zeer snel geleverd worden.
De levering betreft drie volautomatische etiketteermachines uit de ES1000 serie die veel in de AGF industrie ingezet wordt. Twee stuks voor de nieuwe verpakkingsloods en 1 machine direct bij een teler. De blauwe bessen worden gesorteerd en op gewicht afgevuld in met name top-gesealde en/of gedekselde punnet-verpakkingen. De verpakkingen worden daarna voorzien van een boven en/of onder etiket.

Doordat ABB Trading een lijnopstelling heeft ontwikkeld met een hoge capaciteit, is er onder andere gekozen voor een ES1223 opstelling: één etiketteer-unit onder en twee aan de bovenzijde. Met deze configuratie kan er in de "reserve bedrijf mode" gewerkt worden zodat de etiketrollen automatisch overgaan van de ene naar de andere unit wanneer de etiketrol op is. Een optimale inzet van de apparatuur bij een capaciteit van ca. 220-240 verpakkingen/minuut. Natuurlijk kan er ook gewerkt worden in de normale mode zodat er snel tussen verschillende etiketten gewisseld kan worden.

Bij ABB Trading hield Fred Douven zich bezig met de keuze voor de nieuwe etiketteersystemen. Hij is tevreden over de vlotte communicatie met het gehele team van Espera-Nederland, vertegenwoordigd door verkoopadviseur Chris Smulders.

ABB Trading heeft onlangs een nieuwe verpakkingsloods in gebruik genomen. "De locatie van B-Berry bleek te klein te zijn, dus werd er besloten de "marktplaats", zoals men de verpakkingsloods zelf noemt, ergens anders te organiseren. De verpakkingsloods is geschikt gemaakt voor opslag, bewaring, sorteren, verpakken, etiketteren en vermarkten van blauwe bessen en asperges. Zo kan men de producten zo kort mogelijk in een verticale keten afzetten naar de consument.
Het blauwebessenseizoen gaat vanaf juli van start. Op dit moment biedt B-Berry, het bedrijf van de familie Douven, al enkele weken kasbessen aan. Ze hebben enkele mooie zuidelijke rassen in de kas staan en daar zijn ze eind mei mee gestart. Zo kunnen ze telkens wat langer in de markt zijn met de blauwe bessen. Tegenwoordig willen steeds meer mensen eigenlijk het jaarrond zachtfruit, met name in de horeca. Daarnaast zijn de kasbessen beter van kwaliteit dan wat er op dit moment uit het buitenland komt. Mogelijk start men in de toekomst nog eerder, maar dan zou men gebruik moeten gaan maken van LED-verlichting.

Voor meer informatie:
Jan Zwaan
Espera
Tel: 040-253 06 65
j.zwaan@espera.nl
www.espera.de/nl

Publicatiedatum: