Kees Valstar neemt afscheid van Best Fresh Group

Tholen - Na 27 jaar trouwe dienst bij de Best Fresh Group heeft Kees Valstar zijn aandelen verkocht aan zijn broer Mart. "Een sprong in het diepe, maar wel een weloverwogen beslissing", vertelt Kees, die op zijn 22e als tweede vertegenwoordiger van de derde generatie zijn intrede deed in de toenmalig commissiehandel van M. Valstar & Co. De aandelen van de Best Fresh Goup in de Zuid-Afrikaanse blauwe bessen- en druivenproducent Dreammaker Fruits (150 hectare teeltareaal op ruim 1.000 hectare) gingen de omgekeerde weg en zijn nu in handen van Kees.

"Vorig jaar spraken we met onze Raad van Commissarissen over het langetermijnperspectief van onze onderneming. Hoewel ik altijd mijn werk met plezier heb gedaan, kwam er bij de vraag naar mijn ambities voor de komende vijftien jaar maar weinig naar boven. Hierop merkte één van de commissarissen op, dat het ook mogelijk was om na een sabbatical de komende twintig jaar, bij gezondheid, wat anders te gaan doen. Ik heb hier lang over nagedacht en kwam op de conclusie dat dit een goed idee zou zijn. Als directeur moet je tenslotte vol gas vooruit willen gaan", vertelt Kees.


Kees (rechts) met Mart en zijn ouders bij de viering van het 85-jarig jubileum

"Mart gaf aan wél de komende jaren graag het familiebedrijf voort te zetten en wilde graag mijn aandelen overnemen, waardoor we het netjes konden afronden. Ik wens hem ook het allerbeste met de voortzetting van de Best Fresh Group. Mensen vragen me weleens of het verschil van onze karakters de aanleiding voor het vertrek is geweest, maar dat is in al die jaren juist onze kracht geweest", vertelt Kees, die zich in 1998 specialiseerde in aardbeien en ander zachtfruit, wat leidde tot de oprichting van Fruit World Breda.

"Ik zal regelmatig in Zuid-Afrika op het teeltbedrijf aanwezig zijn - in augustus/september barst de oogst weer los - en blijf zo nog direct aan de AGF-sector verbonden, maar verder kijk ik wat er op mijn pad komt. Voorlopig is mijn huis het hoofdkantoor. Ik zie het komende half jaar als een sabbatical om te oriënteren wat ik verder wil en kan. Ik ga niets uitsluiten en sta overal voor open, ook buiten de sector."

kees@curiobv.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven