Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slecht weer en virus beïnvloeden Marokkaanse citrusproductie

Het Marokkaanse citrusseizoen 2014-2015 werd beïnvloed door een gebrek aan regenval aan het begin van het seizoen en daarna door overstromingen tijdens de oogst. Deze factoren leidden tot een daling van 14,3% in de productie (1,9 miljoen ton), vergeleken met vorig seizoen.

Maar misschien nog erger is het effect van het virus Citrus Tristeza. Dit virus is gedeeltelijk schadelijk voor citrus dat geënt is op bittere sinaasappelwortels en dat is het geval voor 95% van de Marokkaanse citrusproductie. Om verspreiding van het virus tegen te gaan, komt de overheid met een strategie om producenten te helpen nieuwe planten te kopen ter vervanging van de geïnfecteerde bomen.

Volgens Plan Maroc Vert streeft het land ernaar tegen 2018 zo'n 2,9 miljoen ton citrus te produceren en 1,3 miljoen ton te exporteren.
Publicatiedatum: