"Lager risico op diabetes type 2 met AGF"

Mensen met diabetes type 2 (suikerziekte) zijn verminderd gevoelig voor insuline en maken meestal minder insuline aan. Insuline is een hormoon dat in je lichaam een belangrijke rol speelt bij het regelen van het bloedglucosegehalte. Zo'n 1 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.000 nieuwe gevallen bij.
Vezels verkleinen risico op diabetes type 2

Groenten, fruit en volkoren graanproducten zoals brood zijn belangrijke bronnen van vezels. Dat kan de reden zijn dat deze producten bijdragen aan een lager risico op diabetes type 2. Andere onderzoeken hebben namelijk laten zien dat het eten van voldoende vezels verband houdt met een verminderd risico op diabetes type 2.

Bron: Voedingscentrum

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven