Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Lager risico op diabetes type 2 met AGF"

Mensen met diabetes type 2 (suikerziekte) zijn verminderd gevoelig voor insuline en maken meestal minder insuline aan. Insuline is een hormoon dat in je lichaam een belangrijke rol speelt bij het regelen van het bloedglucosegehalte. Zo'n 1 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.000 nieuwe gevallen bij.
Vezels verkleinen risico op diabetes type 2

Groenten, fruit en volkoren graanproducten zoals brood zijn belangrijke bronnen van vezels. Dat kan de reden zijn dat deze producten bijdragen aan een lager risico op diabetes type 2. Andere onderzoeken hebben namelijk laten zien dat het eten van voldoende vezels verband houdt met een verminderd risico op diabetes type 2.

Bron: Voedingscentrum
Publicatiedatum: