Vers fruit op kantoor helpt

Werkgevers doen er goed aan om fruit op kantoor aan te bieden. Onderzoek wijst uit dat de beschikbaarheid van fruit een halo-effect op de werkvloer heeft. Ook vermindert fruit de kans op aandoeningen die gerelateerd zijn aan een passieve levensstijl zoals diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. Volgens Tom O'Connor, eigenaar van Market Fresh Fruit in Seattle, maakt het niet uit wat iemand voor werk doet en heeft iedereen baat bij het eten van vers fruit op het werk.

In zijn boek The Business Advantage for Fruit at Work legt O'Connor uit dat een grotere hoeveelheid ziekmeldingen, duurdere ziektekostenverzekering en de hoge kosten van fast food en snacks slechts enkele problemen zijn die bedrijven zonder effectief gezondheidsbeleid tegenkomen.

"Iedereen is gemotiveerd om gezonder te leven. Fruit op het werk is een mogelijkheid daarvoor", aldus O'Connor. "Aanleiding voor het eten van fruit kan een interne e-mail zijn, die vers fruit aankondigt. Of het kan een opstelling van fruit onder fel licht zijn of op een dossierkast, waardoor de fruitconsumptie met 28% kan toenemen."Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.