Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gezamenlijk event zorg en AGF-sector

Groentecongres geopend door staatssecretaris Dijksma

Tholen - Vanochtend is het Groentecongres geopend door staatssecretaris Dijksma. Ze stipte in haar toespraak één van de aanleidingen van het evenement aan. "De Nederlandse groentesector wordt wereldwijd geroemd", sprak ze. "In drie op de vier supermarkten wereldwijd ligt Nederlands product. Je zou verwachten dat de Nederlandse consument enthousiast is over groenten en ze genoeg consumeert. Het tegendeel is waar."



Tuinbouw en gezondheidszorg

Het eerste Groentecongres draait om het belang van groente voor een gezonde levensstijl, vertelde ook dagvoorzitter Rob Baan. "De helft van de zaal is afkomstig uit de tuinbouw, de andere helft uit de gezondheidszorg. Maar deze groepen hebben nooit zoveel gepraat. Daar gaan we verandering in brengen." De hele dag staat de relatie tussen voeding en gezondheid centraal.>
Het congres is een gezamenlijk evenement van de zorgsector en de groente- en fruitsector. Groente is lekker en mag veel vaker worden gegeten, is de insteek. De organisatie, het GroentenFruit Huis en Platform Gezonde Voeding 0-4 jarigen, brengen zo professionals uit de voedingstuinbouw en de gezondheidszorg met elkaar in contact. Nooit eerder werd vanuit zoveel diverse sectoren gesproken over de kracht van groente. Morgen volgt een uitgebreid verslag van de dag.

Meer informatie: www.groentecongres.nl