Overdekte groothandelsmarkt Food Center Westland klaar voor de startTholen - Op de plaats waar ooit Veiling Westland-Noord was gevestigd, start eind deze maand een nieuwe, overdekte groothandelsmarkt. Vanmorgen vond een 'sneak preview' plaats voor geïnteresseerden. De eerste negen bedrijven hebben zich inmiddels aangemeld voor Food Center Westland, zo vertelde directeur Herwi Rijsdijk van ABC Westland Beheer.


Herwi Rijsdijk (rechts) licht de plannen toeVolgens Rijsdijk heeft de nieuwe groothandelsmarkt veel perspectief. "Dat hebben we uitgebreid onderzocht. Op de groothandelsmarkt in Rotterdam vindt veel handel plaats, maar de locatie ziet er niet uit. We hebben in de omgeving veel horeca en detaillisten met zo'n 2 miljoen consumenten in de omgeving. Wij denken dat we groentedetaillisten, horecaondernemers en cateraars hier in het Westland een prachtige groothandelsmarkt aan kunnen bieden. Het is alleen business to business. we gaan niet aan particulieren verkopen."

"Veel van die detaillisten, die nu op ABC Westland komen op zoek naar product, passen niet goed in de huidige, dikke stromen die over het terrein gaan. Op het Food Center Westland kunnen ze perfect terecht. We starten met 18 units van 110 m2 en kunnen als er animo voor is, heel snel uitbreiden. De units zijn bijna gereed. Als de koelunits erin staan, kunnen de bedrijven al starten", vertelde Herwi. "We starten met een nieuwe frisse hal en dat moet zo blijven. Elke dag wordt er schoongemaakt en we voldoen aan alle eisen van HACCP, BRC en IFS."


Veel interesse voor het Food Center Westland


Ook kantoorruimte beschikbaar

De nieuwe groothandelsmarkt heeft een parkeergarage met 30 plaatsen, biedt gratis wifi aan, telt elf dockboards en daarnaast worden er bovenin het pand kantoorunits aangeboden. Food Center Westland zal open zijn van 5.00 tot 17.00 uur, al kunnen huurders er dag en nacht terecht door middel van een tag. De bedrijven Boeregoed, ABC Fresh Food Company, Valstar Holland, Casa Fruit, Caribbean Trading en Masr Fruit zijn vanaf de start huurders op de markt, maar Herwi vertelde nog in onderhandeling te zijn met een exotische paddenstoelenleverancier, telersverenigingen en leveranciers van dranken, delicatessen en vlees.


Uitbreidingsruimte genoeg...


Parkeergarage
www.foodcenterwestland.nl/

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven