Verbod reclame Jumbo na klacht Postuma en H&M

Wie denkt dat hij als klein ondernemer niets kan beginnen tegen grote supermarktorganisaties heeft het mis! De reclame code commissie heeft namelijk een verbod gelegd op de tv en radio reclame van Jumbo supermarkten. H & M groente en fruit uit Nijland heeft in samenwerking met groothandel Postuma AGF uit IJsselmuiden een klacht ingediend tegen Jumbo supermarkten. Samen willen zij zich sterk maken voor de AGF specialisten in Nederland. De klacht is gegrond bevonden en de reclame code commissie heeft een bevel opgelegd om niet meer op een dergelijke wijze te adverteren.

Waarschijnlijk voor vele van u een bekende televisiereclame, de man die in zijn moestuin werkt met "vergeten" groente. Of de radioreclame waarin wordt benadrukt dat bananen deze week niet in de aanbieding zijn en volgende week ook niet.
Daarnaast hangen er in vele supermarkten van Jumbo de gedrukte uiting: "Jumbo's laagste prijs garantie. Ook op groente en fruit. Altijd".



Nadat afgelopen jaar LIDL op de vingers is getikt voor "de beste in groenten en fruit", waarin zij niet vermelden de beste "supermarkt" te zijn, is het nu de beurt aan Jumbo. Tot frustratie van menig AGF specialist proberen de supermarkten steeds de AGF specialist te benadelen. Terwijl u voor de beste kwaliteit, de lekkerste smaak een advies op maat toch echt bij de AGF specialist moet zijn.

Jumbo profileert zich in de betreffende reclame-uitingen als de goedkoopste in groenten en fruit. Altijd! In geen van deze uitingen worden uitzonderingen gecommuniceerd. Echter zijn deze er wel. Meest opmerkelijk, de weekmarkt. Oftewel u kunt als consument net zo goed naar de markt gaan! De laagste prijsgarantie van Jumbo geldt daar niet. Ook winkels waarin zoals men dat omschrijft "restpartijen worden opgeruimd" vallen hier buiten. Dus als u een partij inkoopt bij uw groothandel en deze scherp wilt verkopen (lees: opruimen), valt dit buiten de laagste prijsgarantie? De reclame code commissie is duidelijk: "de uitingen zijn misleidend en daardoor oneerlijk in de zin van artikel 7 NRC".

AGF specialist H & M en groothandel Postuma zijn verheugd met deze uitspraak. Op deze manier willen zij zich sterk maken voor de AGF specialisten en op alle fronten proberen te ondersteunen. De misleidende reclames worden aangepakt, zodat de consument niet meer om het tuintje wordt geleid! Met de steun van de reclame code commissie hopen zij dat dit een boost kan geven aan energie voor de specialisten om naast de vele onderscheidende punten ook op de vergelijkbare producten goedkoper kunnen zijn. Op de steun van H & M en Postuma kan men in ieder geval rekenen!


Reageren op dit artikel is toegestaan. Persoonlijke reacties, die niet inhoudelijk over de zaak gaan, worden verwijderd.

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Goede zaak mannen, laagste prijsgarantie is de dood in de pot.
Ronald Kalter, IJsselmuiden - 2015/02/23 12:51:06.000


Het gaat om landelijke misleidende reclame en het is algemeen bekend dat Postuma alleen een handje vol supermarkten in bijzondere omstandigheden levert, waar het geen problemen oplevert met kleine zelfstandigen.
Gert Koekoek, dronten - 2015/02/24 09:05:54.000


als je je werk goed doet hoef je geen reclame te maken
ad verhoeven, barneveld - 2015/02/23 18:03:08.000


Geachte heer Frank,

Vanwaar deze ongenuanceerde reactie? De reclamecodecommissie heeft geoordeeld dat de Jumbo misleidende reclame maakt ten koste van de AGF specialist.
Wij vinden dat onze klanten, welke voornamelijk bestaan uit AGF specialisten, die iedere dag vol overgave bezig zijn met hun ambacht het niet verdienen om door grote reclamecampagnes onterecht naar achter worden gezet op basis van oneerlijke reclameboodschappen van in dit geval Jumbo.
Kortom de consument moet niet alleen voor echte kwaliteit en service, maar soms ook voor de laagste prijs bij de AGF specialist zijn in de winkel of op de markt!
Erik Postuma, IJsselmuiden - 2015/02/23 15:47:24.000


Beste mensen,

Ten eerste valt me op dat niemand die negatief op dit artikel reageert dit openbaar doet... gewoon een kwestie van vinkje bij mail aanzetten. Alvorens de redactie te beschuldigen beginnen bij jezelf zou ik zeggen en vraag je af waarvoor die geheimzinnigheid dient.

Inhoudelijk zit het zo dat wij de groothandel zijn voor de AGF specialist in de breedste zin van het woord. Dit staat duidelijk uitgelegd op onze website nu al meer dan 10 jaar.
Dat er een handje vol supermarkten zijn die al jaren bij ons kopen heeft veelal een historie van voor de genoemde 10 jaar of een bijzondere reden.

Dhr. Koekkoek die wel met naam en email durft te reageren stelt het goed en eerlijk en zo kennen al onze klanten waar wij veelal een persoonlijke band mee hebben ons ook.


Erik Postuma, IJsselmuiden - 2015/02/24 12:08:20.000


Ik ben werkzaam bij een Jumbo. Wij hebben de firma Postuma als leverancier. Schrik dan ook van dit bericht.
Voor specialisme hoef je tegenwoordig niet alleen meer naar de Agf specialist. Wij verkopen veel lokale agf producten die via deze firma aan ons geleverd wordt. Ook wij zijn specialisten!!
Freddy van Beesten, Vroomshoop - 2015/02/23 20:30:47.000



Pffff deze heren weer, hebben ze daar ook al supermarkten in de polder? Telkens je ongenoegen uiten tegen supermarkten en dan weer met je achterban communiceren dat de supers een doorn in het oog is voor de ondernemer. Kom op heren zonder supermarkt is onze ‘kleinhandel ‘ - ten dode opgeschreven- ga nu eens van eigen kracht uit en bedenk zelf eens wat origineels. En de reactie van Ronald Kalter begrijp ik al helemaal niet, de dood in de pot? Vertaald : de handel ie verdwenen! Volgens mij levert u handel aan de The Greenery en waar koopt de Jumbo z’n handel? Juist de The Greenery Leven en laten leven, ondernemers die telkens over de supers praten hebben te veel tijd en zelf geen ideeën. Jumbo scoort nu ook nog even op AGF.nl!



Frank Jumbo Botersloot , Rotterdam - 2015/02/23 14:40:42.000


@kalter, huigelaar!
With love the Greenery
Freek, Ijsselmuiden - 2015/02/23 19:40:31.000


"goed gedaan firma Postuma !

Jumbo was toch dat bedrijf dat zijn leveranciers uitknijpt door de betalingstermijn "even" ongevraagd te veranderen van 30 naar 90 dagen ?
leuk als het straks wat minder gaat bij Jumbo : zie nu de V&D en Hema .....

ik ben blij dat Postuma opkomt voor zichzelf en ons als kleinhandel

veel succes daar in de polder in het mooie Ijsselmuiden"
Kees Hilhorst, Voorthuizen - 2015/02/23 16:37:07.000


Vergeten groenten...
Jan, Tilburg - 2015/03/13 12:48:28.000


Firma Postuma levert zelf ook aan Jumbo''s.
jan peter, kampen - 2015/02/23 16:35:41.000


Super.
David wint van Goliath.
Gerechtigheid.
Inkoper, Venlo - 2015/03/15 22:21:46.000


@jan Tilburg Blijkbaar niets beters te doen dan lekker op ouwe meuk te spammen?
Arend, Barendrecht - 2015/03/13 12:56:59.000


Goed te zien dat de groentezaak zich niet zo maar de nek om laat draaien door Jumbo.
Tjeu, Helden - 2015/03/14 18:45:38.000


"Ik vind dit ook nogal een stelling :"Terwijl u voor de beste kwaliteit, de lekkerste smaak een advies op maat toch echt bij de AGF specialist moet zijn"
Kwalitatief is er helemaal geen groot verschil, een appel is een appel. Een banana is een banana. Smaken zijn er om over te twisten. Smakeloos zijn ben je gewoon."
M. Eelforu, Den Haag - 2015/02/25 08:54:30.000



© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven