Overproductie ijsbergsla drukt prijzen omlaag

De Spaanse ijsbergslasector gaat door een moeilijke tijd: overproductie en druk van supermarkten om de prijzen te verlagen hebben de telers in een moeilijke situatie gebracht. Domingo Llamas, de president van Group Hoyamar, legt uit dat de hoge temperaturen in november ervoor gezorgd hebben dat 50% van de productie niet zal worden geoogst omdat de verkoopprijzen te laag liggen.De herfst in de laatste twee jaren was zeer warm. IJsbergsla gedijt bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden en niet bij recente temperaturen als 35 graden. Volgens Domingo begon het seizoen met slechte prijzen door grote concurrentie uit andere landen. Eind november werd de concurrentie iets minder en stegen de prijzen iets, maar vlak daarna werd de markt overspoeld door ijsbergsla uit Spanje". Supermarkten maken gebruik van deze situatie door hun prijzen te verlagen en ijsbergsla tegen kortingen aan te bieden. Dit zet de telers onder extra financiële druk.

Broccoli

Broccoli wordt momenteel verkocht tegenbetere prijzen, al is een deel van de oogst verloren gegaan door de hitte en devele neerslag. Group Hoyamar produceert het hele jaar door sla en broccolivanuit verschillende locaties.

Meer informatie:
Domingo Llamas Fernández
Hoyamar S.Coop
T +34968481919
M +34619052595
domingo@grupohoyamar.es
www.grupohoyamar.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.