Mexicaanse citrus beïnvloed door weer

De orkanen die verschillende citrus producerende regio's in Mexico raakten, kunnen leiden tot een daling in het gewas van seizoen 2014-2015.

De sinaasappelproductie in Mexico, waarvan het grootste deel is gecentreerd in de staat Veracruz, wordt geraamd op 4,3 miljoen ton. Het verslag wijst op koud weer en droogte als factoren voor de lichte daling. De droge omstandigheden, evenals de stijgende productiekosten en volatiele rendementen, hebben ervoor gezorgd dat veel telers geen sinaasappelen meer teelden. De opbrengst is geraamd op 13,3 ton per hectare voor het seizoen 2014-2015, terwijl de opbrengst van het vorige seizoen 13,6 ton per hectare bereikte.

De limesproductie van 2014-2015 zal ongeveer hetzelfde zijn als die van het vorige seizoen. Beide gewassen worden geraamd op 2,2 miljoen ton. De grapefruitproductie is geraamd op 420.000 ton in 2014-2015. Dat is een lichte daling ten opzichte van de productie van vorig seizoen. De opbrengsten zullen naar verwachting ook dalen. De opbrengst voor 2014-2015 is geraamd op 24,2 ton per hectare, terwijl de opbrengst van de vorige seizoen nog 24,7 ton per hectare was.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.