Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Verplichting van start per 1 januari 2015

Nederlandse bedrijven moeten personeel aanmelden bij Duitse Zoll

Wat al sinds 1996 voor de Nederlandse bouwbedrijven geldt, wordt vanaf 1 januari 2015 verplicht gesteld voor alle Nederlandse bedrijven die hun personeel laten werken op Duits grondgebied. Vanaf deze datum treedt de wet Mindestlohngesetz – MiLoG in werking welke voorschrijft dat werknemers minimaal het bruto uurloon van € 8,50 uitbetaald dienen te krijgen. Deze wet wordt in Duitsland automatisch gekoppeld aan het Arbeitnehmer-Entsendegesetz (§ 2 AEntG) waardoor de vooraanmeldings plicht ook van kracht wordt.

In de praktijk houdt dit in dat vóór aanvang van de werkzaamheden in Duitsland, de werkgever per FAX, aan de Duitse Zoll in Keulen, moet melden welke werknemers waar en wanneer in Duitsland werkzaam zijn.

De Duitse douane gaat vanaf 1-1-2015 streng toezien op deze wetgeving. Tijdens deze controles moet de werknemer aan de Duitse douane te allen tijde de navolgende documenten overleggen:
  • De arbeidsovereenkomst, met Duitse vertaling
  • De meest recente loonstrook
  • Een betalingsbewijs met een sluitende urenstaat
Deze administratie dient voor een periode van 2 jaar beschikbaar te zijn voor een Zoll controle.

Overtredingen tegen deze voorschriften kunnen met boetes tot € 30.000,- worden bestraft. Mocht er bij een controle worden vastgesteld dat een bedrijf minder dan het minimumloon heeft uitbetaald, dan zijn zelfs boetes tot € 500.000,- mogelijk. Deze boetes worden in de regel aan de Nederlandse werkgever opgelegd. De aansprakelijkheidsbeperking van de Nederlandse B.V. is hierop niet van toepassing.
Deze nieuwe wetgeving geldt ook voor Transport en Logsitiek, binnenscheepvaart en montagebedrijven werkzaam in Duitsland. Kortom deze regeling geldt voor iedere werknemer welke vanaf 1-1-2015 de handjes laat wapperen in Duitsland!
Vanaf woensdag 3 december 2014 9:00 uur heeft de stichting Nedubex haar Duitsland helpdesk opengesteld om alle vragen te beantwoorden voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Voor meer informatie:
Stichting Nedubex
Zilverstraat 69
2718RP Zoetermeer
T: 070-2500079
F: 077-3060645
E: info@nedubex.nl
www.nedubex.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.